Автор Тема: Истинската ТЕСЛА, The True Tesla Car  (Прочетена 15683 пъти)

Неактивен epwpixieq-1

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 762
 • Пол: Мъж
 • e^(π*ι)+1=0
Re: Истинската ТЕСЛА, The True Tesla Car
« Отговор #45 -: Февруари 21, 2019, 06:21:41 am »
Epwpixeq-1
Като те чета оставам с впечатлението, че за теб няма тайни около свободната енергия и разработките на Тесла. Като че си пъхнал ключът от вселената в задния джоб на дънките
Е хайде осведоми ни нас непосветените, какво е имал предвид Тесла с 3,6 и 9?
За мен има много тайни, и затова постоянно търся, а вие с каквото искате впечатление си оставяйте. Ваше право е да искате да търсите и да разбирате и както и да не искате, и да правите каквото си решите вие, и да си мислите каквото си пожелаете.

Ако обясните какво разбирате под "свободна енергия", или по скоро как го дефинирате като понятие или по-скоро като явление, може да ви кажа какво мисля за това.

От друга страна ако малко прочетете коментарите които съм правил през годините във форума ( при положение че не боравите добре с Английски ) ще понаучите някои неща, а и може други да ви станат по-ясни. При положение че боравите добре с езика, то, забравете какво пиша аз, прочетете какво лично Тесла е писал, публикувал и патентовал, а не глупостите които се пишат в мрежата за него, и така с времето ще разберете какво казвам. В допълнение проучете как Тесла виждал "най-голямото" си изобретение, може да останете учуден, че то изобщо не е във сферата на електричеството.

Каква физическа зависимост е искал да изрази Тесла с тези цифри и предполагаемо отношения "3,6 и 9" може само да да се гадае, цифрите могат да се гледат по всякакъв начин и да се намират какви ли не зависимости. Лично не съм се замислял върху това, но ето ви човек който е попадал на нещо, което може да ви даде представа за това, по какъв начин може те да се интерпретират:
http://www.coe.ufrj.br/~acmq/tesla/magnifier.html

"k:l:m l = k+1, k+3, k+5, ..., and m = l+1, l+3, l+5, ..."
Забележете че от тези зависимости следват доста съотношения като 3:6:9 е само една от тях
1:2:3;
1:2:5;
1:2:7;
1:2:9;
...
2:3:4;
2:3:6;
...
3:4:5;
3:4:7;
...
3:6:9;
...
Ето ви и графически презентации на някои от тези зависимости ( като линковете са от посочената страница):
http://www.coe.ufrj.br/~acmq/tesla/12m.gif
http://www.coe.ufrj.br/~acmq/tesla/klm.gif

Неактивен ventsy74

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 329
Re: Истинската ТЕСЛА, The True Tesla Car
« Отговор #46 -: Февруари 21, 2019, 07:24:17 pm »
Epwpixieq-1
Благодарско за превода на true wireles на Тесла. Даже го изтеглих...
Какво имаш предвид под"най голямото откритие" Тесла трансформатора или асинхронния мотор?
За мен "свободна енергия" е тази, която се разпостранява свободно без да се продава заменя, договаря и.т.н.Което ще рече, че още не сме дорасли за нея и едва ли, ще дораснем. Дано ме разбираш, какво искам да ти кажа.

Неактивен atos

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 3 940
 • Мисля, следователно...мисля!
Re: Истинската ТЕСЛА, The True Tesla Car
« Отговор #47 -: Февруари 21, 2019, 08:20:44 pm »
Венци, удивително е, че не четеш какво ти се пише:
В допълнение проучете как Тесла виждал "най-голямото" си изобретение, може да останете учуден, че то изобщо не е във сферата на електричеството.


Но въпреки това отговаряш и питаш:
Какво имаш предвид под"най голямото откритие" Тесла трансформатора или асинхронния мотор?

Това май вече става болестен синдром в този форум - никой не чете и не вниква в мисълта на събеседника, а всеки бърза да напише каквото му е щукнало? Какво е това, масова психоза някаква?

За най-значимо свое откритие, Тесла смята своята турбина, това всеки го знае...
« Последна редакция: Февруари 22, 2019, 03:16:58 am от atos »

Неактивен van

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 370
Re: Истинската ТЕСЛА, The True Tesla Car
« Отговор #48 -: Февруари 27, 2019, 11:06:53 am »
Добро Утро MAZEto, днес пак ми е ден за СЕдене пред компа. И тъй като:

"Един невеж ум не е абсолютно празен съд, а е пълнен с каша от неподходяща или подвеждаща житейска опитност, теории, факти, интуиции, стратегии, алгоритми, евристики, метафори и предчувствия, но за съжаление, на него му изглеждат полезни и точни знания." - казва Дънинг.

ПАК-ФА искам да ви занимавам със СЕбеси, та: Досега изучихме, че освен пространството, което може да бъде: 1D (линия); 2D (повърхнина); 3D (обем) има и 4D (3D + Време/t/) т.е. имаме и време t в секунди s. Тоест в Ел.Техниката освен U[V] волтове, потенциал, напрежение, налягане и I[A] ампери, ток, дебит, поток и т.н. имаме и време t[с].
 Целта към която ви намеквам е - защо да не се заиграем и с времето t в процесите, не само с мощността P=U.I, a да добавим и t - тоест времето. И да го разглеждаме, като триъгълник примерно: напрежението, тока и времето. Че работата А=P.t=U.I.t има три страни (променливи).
 Основната заигравка с времето t я казахме вече в темата е обяснена, като Пинципа на "Чук"-а. т.е. Можем за забавяме и забързваме хода на освобождаване на енергията E[J] във времето, скоростта на това е известно нам понятие. Мощността P[W], мерим я във ват за секунда и я смятаме като А/t=P, ако имаме дадена енергия Е=А можем да я освободим за кратко време малко t и да получим голяма мощност или да я освобождаваме продължително време и да получим по-малка мощност, но за по-продължително време. Това в общи линии са основните ни опции ако сме си поставили условието без да черпин енергия отвън от средата, етера, ефира, енергията на нулевата точка, и т.н..
 Регулирайки скоростта на освобождаване на енергията Е с която разполагаме, ние можем така да се каже псевдо да регулираме хода на времето или колко бързо или бавно да тече времето в нашия случай, например знае се че човек в покой средно разходва около 40 вата (ако си седи така, като мен пред компа, както в момента и нищо прави), а ако се напъне физически един човек може да разходва до 200-300 вата т.е. 5-7 пъти повече, но за кратко време естествено. Примерно като кара колело човек може да отдава около 300 вата за известно сравнително кратко време и благодарение на огромния КПД на колелото /Инерция/ да се придвижва икономично разходвайки най-малко енергия спрямо всички останали животни в природата. Без велосипед, пеша човека разходва прекалено много енергия за своето придвижване от т.А до т.Б в сравнение с всички животни и птици, ако някой е чел автобиографията на Джобс (Стийв Джобс) този пример би си го припомнил.
 И ако го СЕ комбинираме трите КИТ-а от триъгълника/тризъбеца за да можем да получим (не прибавка, а рационално използване на енергията Е с която разполагаме).
 Ох ама вие сега ще кажете, че всичкото това вече си го знаете. Е напред към СЕ -tо тогава.
« Последна редакция: Февруари 27, 2019, 12:05:14 pm от atos »

Неактивен atos

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 3 940
 • Мисля, следователно...мисля!
Re: Истинската ТЕСЛА, The True Tesla Car
« Отговор #49 -: Февруари 27, 2019, 12:37:47 pm »
Досега изучихме, че освен пространството, което може да бъде: 1D (линия); 2D (повърхнина); 3D (обем) има и 4D (3D + Време/t/) т.е. имаме и време t в секунди s. Тоест в Ел.Техниката освен U[V] волтове, потенциал, напрежение, налягане и I[A] ампери, ток, дебит, поток и т.н. имаме и време t[с].
...........................
 защо да не се заиграем и с времето t в процесите, не само с мощността P=U.I, a да добавим и t - тоест времето. И да го разглеждаме, като триъгълник примерно: напрежението, тока и времето. Че работата А=P.t=U.I.t има три страни (променливи).
Защото, van, да се "заиграеш с времето" в този случай означава не друго, а да се "заиграеш" с мощността!

Мощността P[W], мерим я във ват за секунда и я смятаме като А/t=P...
Сам виждаш, че мощността се определя от отдадената енергия за единица време. Значи всякаква заигравка с времето, означава да промениш мощността! Получава се парадокс - предположение - можем да увеличим мощността, като увеличим...мощността!
Това е вярно, разбира се, но е безсмислено като израз! Все едно да кажа - начинът да стана богат (да натрупам пари) е... като натрупам пари. Или - ако се "заиграем" с бързината, можем да получим по-голяма скорост!

Обсъждали сме вече, че при една система с КПД близко до 1, ако успеем да манипулираме времето така, че "вливането" на енергия да изпреварва с хилядни от секундата разхода на енергия, ще получим СЕ. Много примамливо, нали? Обаче това е като да се опиташ да пъхнеш ключа в чекмеджето, още преди да си го заключил и въпреки това заключването да е факт накрая! Т.е.  трябва да получиш момент, в който времето тече обратно!

Да оставим за малко практическата ни неспособност да управляваме времето, допускайки хипотетично, че го можем...
Такова явление би имало и други последици!
И друг път сме разглеждали идеята за размиване границите на времето. Подобен процес би предизвикал нестабилност в съществуването на материята - разделя се честотната среда на съществуване на различните материи, а това (според тезата, изложена от Хипарх, която е вярна сама по себе си), би поставило тези материи в един вид различни нива на съществуване - различни честотни измерения!
До какво би довело това? До ефектите на Хътчисън, разбира се и до разрушаване/деформиране на системата.Неактивен ventsy74

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 329
Re: Истинската ТЕСЛА, The True Tesla Car
« Отговор #50 -: Февруари 27, 2019, 11:58:02 pm »
Атос, цитирам Caduceus от една друга тема:
"1. Факта, че Тесла говори за турбината си като най-великото от всички негови неща, е доста смущаващ - когато се разглежда това устройство от стандартна гледна точка. На пръв поглед това е просто нещо, направено да извлича енергия от движещ се флуид. Но това е само на пръв поглед - няма начин човекът, създал Уордънклиф, безжичния пренос на енергия, телеавтоматиката с дистанционно подаване на енергия /а не само управление, както се опитват да го изкарат съвременните популяризатори/ и т.н. да дава такова голямо значение на някакво флуидно задвижвано двигателче."
За мен това, че Тесла определя турбината за най значимото си откритие би означавало,;" от там тръгва всичко", което от своя страна би означавало, че това изобретение пак е свързано с електричество.
Всъщност не всички знаят, че Тесла смята турбината за най значимото си откритие. Аз не знаех.


Неактивен atos

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 3 940
 • Мисля, следователно...мисля!
Re: Истинската ТЕСЛА, The True Tesla Car
« Отговор #51 -: Февруари 28, 2019, 12:24:07 am »

За мен това, че Тесла определя турбината за най значимото си откритие би означавало,;" от там тръгва всичко", което от своя страна би означавало, че това изобретение пак е свързано с електричество.


Спокойно, няма човек който да знае всичко (освен Енталпий, разбира се) ;D Аз не съм изключение, но...ако под всичко, разбираш само електрическите разработки на Тесла, това автоматично те отправя в ограничен коловоз...разбираш ли ме?
Турбината е свързана с...движението на енергията, макар и "свалена" в ниво-две по-надолу от първичната и същност. Флуидите са най-близкият пример на материя, сравнена с енергия по показател - движение! Това, че електричеството е вид енергия не означава непременно директна връзка!
Общото между мухата и крокодила е, че са живи, но иначе...ами нямат нищо общо ;D

Интересно е да се знае, че в САЩ преди доста години е имало проект да се направи преносна мрежа за...сгъстен въздух до домакинствата. Даже са разработени и уреди, които могат да се захранват с него - кафемелачки, миксери, бормашини и т.н. каквото се сетиш.. Включваш в "контакта" (с налягане няколко бара) маркучето на устройството и...работиш ;D
С пробива на променливия ток обаче, цялата тази идея отпада като неконкурентна. Това, от своя страна дава база за развитие на електрониката, но за сметка на флуидната механика, която днес е сведена до направата на прости хидравлични усилватели (помпи), погасители (амортисьори), вакуумни или нагнетателни помпи  и...до там.


« Последна редакция: Февруари 28, 2019, 12:40:17 am от atos »

Неактивен juliang

 • Главен инквизитор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 2 634
Re: Истинската ТЕСЛА, The True Tesla Car
« Отговор #52 -: Февруари 28, 2019, 08:53:11 am »
...но за сметка на флуидната механика, която днес е сведена до направата на прости хидравлични усилватели (помпи), погасители (амортисьори), вакуумни или нагнетателни помпи  и...до там.
Е сега пък... ти тотално отрече корабостроенето, самолетостроенето, ракетостроенето (в частта му за излитането и кацането), голяма част от системите за отопление и вентилация...

На последното си обучение в Швенди при обиколката в завода "екскурзовода" ни обясни защо си навиват сами ел.моторите за горелките. Оказа се че имат доста сериозен компютърен модел на процесите по преминаване на въздуха през турбината и най-вече през смесителното устройство на самата горелка, който им позволява да изчислят с точност до ват колко мощен електродвигател им е необходим за да вкарат определеното количество въздух така че да изгорят определеното количество гориво и да получат определената мощност. И се получава че им трябва мотор от 4.173 киловата, На пазара има 4 киловата и 5 киловата. Това не ги устройва и ... почнали сами да си правят моторите с точно определената мощност.

Та само си представи колко наука и колко хиляди часове опити са натикани в този компютърен модел...

Да не говорим за горелките Multi Flame, където трябва да се съберат 3, 5 или 7 отделни пламъка и да се постигне "наръч" от горящи струи такъв, че да има точно определена форма и точно определена температура в определени зони. Ако пламъка е с грешната форма - ще прогориш стените на котела. Ако температурата не е точната в дадена зона - ще получиш или недоизгаряне (а оттам СО) или прегряване (а оттам NOx).
Неактивен atos

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 3 940
 • Мисля, следователно...мисля!
Re: Истинската ТЕСЛА, The True Tesla Car
« Отговор #53 -: Февруари 28, 2019, 10:38:51 am »
Е сега пък... ти тотално отрече корабостроенето, самолетостроенето, ракетостроенето (в частта му за излитането и кацането), голяма част от системите за отопление и вентилация...
Не, не съм ги отрекъл, но сравнени с технологиите на база електричество са...на ниво пеленаче.

На последното си обучение в Швенди при обиколката в завода "екскурзовода" ни обясни защо си навиват сами ел.моторите за горелките. Оказа се че имат доста сериозен компютърен модел на процесите по преминаване на въздуха през турбината и най-вече през смесителното устройство на самата горелка, който им позволява да изчислят с точност до ват колко мощен електродвигател им е необходим за да вкарат определеното количество въздух така че да изгорят определеното количество гориво и да получат определената мощност. И се получава че им трябва мотор от 4.173 киловата, На пазара има 4 киловата и 5 киловата. Това не ги устройва и ... почнали сами да си правят моторите с точно определената мощност.

Та само си представи колко наука и колко хиляди часове опити са натикани в този компютърен модел...
Точно, де...хвърлят се много повече ресурси за "електрически/електронен" ъпдейт на технологичните продукти, отколкото за изследване на флуидната механика, вземи ДВГ за пример и автомобилите.
Турбината на Тесла - събира прах, разработките на Шаубергер - също...
Това е толкова вкоренено вече в нас, че като стане дума за каквато и да е технология е немислимо да си я представим без електроника.

Неактивен juliang

 • Главен инквизитор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 2 634
Re: Истинската ТЕСЛА, The True Tesla Car
« Отговор #54 -: Февруари 28, 2019, 11:23:35 am »
Точно, де...хвърлят се много повече ресурси за "електрически/електронен" ъпдейт на технологичните продукти, отколкото за изследване на флуидната механика, вземи ДВГ за пример и автомобилите.
Ти си представи колко ресурси са хвърлени в изследване на флуидната механика за да се построи компютърен модел на процесите, за да не се налага всичко да се излива, стругова, фрезова, сглобява и тества в реален размер всеки път. Защото в изследователския център работата не спира и в този момент.
За автомобилите не ща да отварям приказка за пореден път... Един автомобил който харчи 1/100 не е проблем да се конструира, проблема ще е да се продаде, да се зарежда и да се поддържа. Ако автомобил който харчи 1/100 струва 5 млн лева, как ще се продаде? Ако купувача има 5 млн лева да си купи автомобил, дали ще го интересува дали харчи 1/100 или 20/100? Ако ти кажат че този автомобил ще ползва само специално гориво което го няма по бензиностанциите, ти ще си го купиш ли? Ако автомобила ползва само специални масла и антифризи, които не се намират по бензиностанциите и се чака със специална поръчка по 1 месец, и литър от антифриза или маслото струва 200 лева - ти ще си го вземеш ли? И това в комплект с пояснението, че максималната скорост ще е 80 км/ч (щото нали трябва да е икономичен), и че ускорява от 0 до 100 за 2 минути и 37 секунди... И че трябва да се лишиш от климатика щото и той харчи енергия, и че ако включиш парното разхода скача тройно, т.е. ще трябва и да помръзваш в името на икономията... И това за 5 млн лева? :)

Неактивен atos

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 3 940
 • Мисля, следователно...мисля!
Re: Истинската ТЕСЛА, The True Tesla Car
« Отговор #55 -: Февруари 28, 2019, 12:00:15 pm »
Не пресилвай нещата сега.
Един електромобил би имал много по-ниска производствена цена от стандартен с ДВГ, ако се внедрят масово линии за производство, но това е друга тема...да не отварям сега и дума за технологии като "клетката на Джо" и подобни...

Неактивен juliang

 • Главен инквизитор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 2 634
Re: Истинската ТЕСЛА, The True Tesla Car
« Отговор #56 -: Февруари 28, 2019, 12:45:31 pm »
Пресилвам за да схванеш какво искам да ти кажа.
Дори и да е 50 000 лева... пак е нецелесъобразно до голяма степен.
Има и едно друго нещо - електромобила те лишава от свободата на Route 66 най-образно казано. Дръпваш един джойнт, риташ стартера на мотора и се понасяш накъдето те отвее вятъра. Няма значение дали е 12 на обед или 2 през нощта. Без да мислиш къде ще заредиш, без да мислиш колко време ти трябва да заредиш... Ако бензина свърши - едно празно шише от минерална вода и на макс 50 км има бензиностанция, или колега ти отлива 2-3 литра колкото да стигнеш...
Електромобила може и да има съизмерима цена, но батериите струват скъпо. Виждаш колко милиарди се наливат в търсене на нови методи за производство на батерии. Тия пари откъде мислиш че ще се избият? Нали ако някой намери начин да направи лека, бързо зареждаема и малка батерия, поне в първите 5-10 години ще има жесток патент, с приходите от ползването на който ще бъдат покрити разходите по проучванията и изследванията... Защото тези разходи изобщо не са малки, и все някой трябва да ги плати.
Защо Тесла модел С струва $100 000? Защо новия роудстър, дето уж ще се появи ще струва $250 000? Нали точно с тези пари ще се възвърнат инвестициите в изследвания, в нови производствени мощности... не е само въпрос до метала в колата и до тока за машините. Не е толкова и в печалбата на инвеститора, която трябва да присъства все пак - щот без нея как ще си играеш на Форекс пазара? :)

В примера с горелките - откъде се плаща газта, която изгарят тестовите горелки на стендовете? Една голяма горелка гори по 1 000 - 1 500 литра нафта на час, или по 1 500 -2 000 кубически метра газ на час. Откъде да се вземат парите само за горивото при тези изследвания? А парите за висококвалифицираните инжинери, дето извършват измерванията и тестовете, които конструират новите модели? Това не са заварчици и стругари...

Неактивен atos

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 3 940
 • Мисля, следователно...мисля!
Re: Истинската ТЕСЛА, The True Tesla Car
« Отговор #57 -: Февруари 28, 2019, 12:53:29 pm »
Всяка насока за развитието на технологии, на която е даден приоритет е нормално с времето да изпревари доста останалите, какво странно има?
И е в реда на нещата опитите за наваксване в другите насоки да са чрез помощта на най-развитата, с кое не си съгласен?

Неактивен juliang

 • Главен инквизитор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 2 634
Re: Истинската ТЕСЛА, The True Tesla Car
« Отговор #58 -: Февруари 28, 2019, 01:01:26 pm »
Всяка насока за развитието на технологии, на която е даден приоритет е нормално с времето да изпревари доста останалите, какво странно има?
И е в реда на нещата опитите за наваксване в другите насоки да са чрез помощта на най-развитата, с кое не си съгласен?
Ми да инвестираме в изследвания на детандери тогава ... :) Или на парни машини.
Всяка технология стига до някакво ниво, на което достига баланса между цена и ефективност. Никой не оспорва, че в 21-ви век сме в състояние да проектираме и изработим значително по-ефективни парни двигатели, отколкото през 30-те години на 20-ти век. Защо никой не предлага да се върнем към парните локомотиви? Ми ... щото или ще са скъпи, или ще са недостатъчно ефективни спрямо електрическите локомотиви. А най-вече няма да са толкова удобни за употреба. Да, ще са евтини за употреба - въглищата все още са евтини... ма никой не ще. Защо ли?

Неактивен van

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 370
Re: Истинската ТЕСЛА, The True Tesla Car
« Отговор #59 -: Февруари 28, 2019, 01:05:03 pm »
А ако спрете да си фантазирате, защо не можело да съществува евтин електромобил ТЕСЛА 3, ( Видял шопа жираф в зоопарка и след като се дзверил пет минути, отсякъл: „Е те такова животно нЕма!" ) ето реалност: Пълен абсурд в Здравей България
https://www.youtube.com/watch?v=2q-lpQb4E_8 100 километра с кола само за 1,5 лв. - Пълен абсурд (12.03.2018г.)
https://www.youtube.com/watch?v=eDqLBthOYoc Електромобил БНТ Русе

Приземяване, приземяване, приземяване...