Автор Тема: "Спорове и дискусии относно Магнитните Преобразуватели"  (Прочетена 3030 пъти)

Неактивен Maistora52

 • I'm first Omnologist in World
 • Moderator
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 757
 • Пол: Мъж
На някои от горните въпроси е отговорено тук:  http://mazeto.net/index.php/topic,8339.msg89145.html#msg89145

е ако ЗЗЕ не се нарушава, тогава не е ли безсмислено?

Фантомче, няма известен случай в човешката история, при който някой да е нарушил ЗЗЕ. Не разбирай понятието "свободна енергия" като опит или идея за нарушаване на ЗЗЕ.

Майсторе, любопитството ме гризе, разкажи накратко като за лаик как може да се създаде такава благоприятна среда, за движение на магнитът така че полето му да стане не консервативно, отворено, съзидателно. И щом ЗЗЕ не се нарушава, това означава че се черпи и преобразува енергия отнякъде, чрез посредничеството на магнита. А това е много интересен факт, ако наистина е факт. Ти какви предположения имаш?

Първо, това, което говоря е обосновано на факти намерени при моите експерименти и разработки - не на "предположения".
Второ - не четеш добре какво ВЕЧЕ съм казал - тази "енергия отнякъде" е енергията вложена в Магнита. Друг е въпроса, Той, какво действие е заставен да изпълнява - като му се създават съответните Среда и Условия. Относно Средите и Условията - има много и най-различни разработки по целия свят. Тези Среди и Условия които създавам в моите разработки вече съм ги показал и коментирал. Кой чел - чел! Няма да се повтарям.

Е какви показатели трябва да има тоя генератор че трябва специално да го правиш, ако мотора ти има тяга що не го куплираш с някакъв ел генератор, пък и ако ще да е обикновено динамо от колело. Нали е важен принципа да работи, щом тягата ти е фрий къвто и генератор да туриш все ще си на кяр.

Създадените към момента ел-генератори задвижвани с нафта и пр. горива са конструирани на принцип който удовлетворява Производителите им и Нефтените магнати.
За усвояването на "Свободна енергия" налична в Магнитите е необходима разработка почиваща на други принципи. Оставям на "чираците" да търсят тези други принципи.

На тези, които въобще ги "гризе" любопитството, какви точно принципи прилагам в моите конструкции, отговарям така:
1. С АКТЮАТОРЕН МАГНИТ  (ИЛИ ГРУПА) ПРЕДИЗВИКВАМ РАЗВЪРТАНЕ (ДВИЖЕНИЕ) НА МАГНИТИ, КОИТО НАРИЧАМ ДВИГАТЕЛНИ.
2. ТЕЗИ ДВИГАТЕЛНИ МАГНИТИ СА КУПЛИРАНИ С ЕЛ-ГЕНЕРАТОР.
3. ЕЛ-ГЕНЕРАТОРЪТ ПРОИЗВЕЖДА ТОК. ЧАСТ ОТ ТОЗИ ТОК СЕ ИЗПОЛЗВА ЗА ОСЦИЛИРАНЕТО НА АКТЮАТОРНИЯ МАГНИТ, С КОЕТО СИСТЕМАТА СЕ "ЗАТВАРЯ".

НОМЕРЪТ Е, ДА СЕ ИЗПОЛЗВА ПО-МАЛКО ТОК ЗА ОСЦИЛАЦИЯТА ОТКОЛКОТО ПРОИЗВЕЖДА ГЕНЕРАТОРЪТ.
ТОЧНО ЗА ТОЗИ "номер"  ТРЯБВА ДА ОТГОВАРЯ СПЕЦИФИЧНИЯ ЕЛ-ГЕНЕРАТОР.

И ТУК ВЕЧЕ СЕ "заиграваме" с НАМИРАНЕ НА НОВА КОМБИНАЦИЯ ОТ МИНАЛИ НАМЕРЕНИ НЕЩА!
Т.Е. - НИЩО НОВО ПОД СЛЪНЦЕТО! - ако сте си учили уроците по физика както трябва, ще знаете КОИ СА ТЕЗИ МИНАЛИ НАМЕРЕНИ НЕЩА! - идещи още от времето на Архимед и след него та до ден днешен.

Иначе, аз НЕ преподавам Физика. Просто се сещам какво съм учил!
« Последна редакция: Януари 08, 2019, 07:43:18 am от Maistora52 »

Неактивен dmitarp

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 511
 • Пол: Мъж
Ясно е какво е постигнал Maistora52, един магнитен съединител, прехвърля осцилиращо движение от актюатора към въртящ се диск с магнити, само не е ясно кому е нужно да се подържа мита за магнитното торнадо (или ММ), направено от него. Няма плюс енергия в това, енергията е в минус защото част от нея се губи безвъзвратно като топлина, съответно и ЗЗЕ е в сила.
Що се отнася до мисълта, че енергията се черпи от вложената в магнита енергия, то това означава, че магнита се използва като акумулатор. Но магнита е много лош акумулатор, в един кубик магнит, независимо какъв е той се натрупва не повече от 250 до 400 kJ енергия, или ако магнитите са с обем един литър, това е само не повече от 400 J енергия, или ако мощността на ММ е 400 W, то тази енергия би се изразходила само за една секунда, след което магнита би се превърнал в купчина непотребен метал. Но тази тези, размагнитване на магнита и отнемане на енергията му е невъзможна да се осъществи, при нормални условия, защото състоянието в което се намира намагнитения материал се характеризира с най-ниска вътрешна енергия, размагнитвайки го ти създаваш материал с по-висока вътрешна енергия, т.е. необходима е енергия за размагнитване.

Неактивен PyroVeso

 • Специалист
 • Стабилен
 • ***
 • Публикации: 841
 • Life is a DIY project!
Според моето изключително скромно мнение, много наивно е да вярваме, че преобразувайки енергията от един вид в друг (механична в магнитна, магнитна в механична, механична в електрическа, електрическа в механична, ...), отнякъде ще ни дойде излишък... Просто защото при всяко преобразуване имаме загуби. Наистина, електрическите мотори и генератори, конструирани добре, са едни от най-икономичните в това отношение, но все пак - и те се загряват, в лагерите им има все пак някакво неотрицателно триене и т.н. Магнитните преобразуватели може дори да са още по-ефективни и от електричекските, но едва ли чак толкова, че енергията при тяхното преобразуване да излиза на плюс... Тук разликата е качествена/принципна, а не количествена!

При установките тип Акула, Кулабухов и т.н. поне имаме някаква визия/идея/фантазия, че като излъчим някакъв "удар" в "ефира", ще го разбъзикаме, и той при отговора си ще ни прати към приемника много повече енергия, отколкото сме вложили в "удара"... (Тук вече възниква следващият логичен въпрос: А дали ако това беше възможно, нямаше с един "удар" да ДЕТОНИРАМЕ целия ефир? Къде минава границата колко силен трябва да е ударът, и колко енергия максимално можем да получим при това, без сериозно да оплескаме нещата, като при ядрена реакция примерно? Но докато при ядрената реакция сме ограничени от парчето ядрено гориво, то ефирът, който можем да възпламеним, е безкраен!)
При магнитите обаче изобщо не виждам по какъв начин това би могло да стане (Dimitarp e прав!)
Дори да си представим, че магнитът всъщност концентрира и ускорява някакви етерни потоци, това би означавало, че поставен при някакви (неконсервативни) условия той би трябвало да тръгне и да се ускорява, и ускорява до безкрайност! Това обаче на практика никога не става - магнитът се ускорява само докато си взаимодейства с друг магнит, който да го привлича или отблъсква, а за капак, накрая енергията, която сме "спечелили" при това взаимодействие винаги трябва да я върнем обратно, до последния джаул, ако върнем магнитите в изходното им положение.
Не виждам и особена разлика, дали движението на магнита ще е праволинейно или въртеливо, при положение, че той взема енергия от някъде другаде... Защо да става с въртеливо, а с праволинейно да не става?! И каква е разликата между магнитното и гравитационното взаимодействие, че с гравитационно да не може да се направи?!

Сега, ако направим установката така, че пимерно ВЯТЪРЪТ да клати актуаторната група, тя да върти моторната, която от своя страна да върти електрогенератор - да, ще имаме "прибавка", но тя ще е за сметка на енергията именно на вятъра.
Между другото, това може да е път към конструирането на особено ефективен ветрогенератор (или някакъв... сеизмичен генератор, използващ енергията от трептенето на Земята, или някакъв оползотворяващ енергията на морските вълни... Светльо?) - много по-ефективен от тези с перките, което би било похвално, но... пак остава въпросът с магнитите и каква е тяхната (въображаема и реална) роля в случая?
« Последна редакция: Януари 08, 2019, 10:58:02 am от PyroVeso »

Неактивен Maistora52

 • I'm first Omnologist in World
 • Moderator
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 757
 • Пол: Мъж
1. Никъде в конструкциите ми НЯМА "съединител" - нито твърд, нито мек, нито воден, нито въздушен...
Има магнитно взаимодействие на един (или два) магнит/а със група двигателни магнити. Осцилира САМО актюатора. Осцилацията я наричам още "поклащане" Ефекта се постига и с въртене на същия - но не по оста N-S.

2. Никъде не съм споменавал, че постигам някакво "магнитно торнадо". Даже и да се случва нещо подобно - няма как да го идентифицирам, и не само аз.
Дотук е ясно, че нещо не Ви е ясно! - мислете, пробвайте, а не повтаряйте КАПАЦИтетно глупостите от някои псевдо-учебници.

3. Единствено възможно леко или по-силно (зависи от много фактори) загряване може да се получи в генераторните намотки, което въобще не е проблем. Загубите се компенсират. А загубите в два лагера с Фи/фи 35/12 са толкова нищожни, че чак е смешно да говорим за тях.

4. Повтарям се: От актюатора и двигателните магнити НЕ СЕ ЧЕРПИ ЕНЕРГИЯ така както се разбира обикновено... т.е. НЯМА РАЗМАГНИТВАНЕ.
5. Също така, КЪДЕТО съм споменал за приликата на магнита с акумулатор - то е САМО УСЛОВНО. Пак там някъде споменах и за приликата му с Кондензатор - ПАК УСЛОВНО. Ясно е, че става въпрос само за "условна прилика" - НАМАГНИТВАМЕ 100 ГРАМА Неодим-Желязо-Бор и имаме - да речем Сила 80кг на отлепване от плътно 10см желязо. Взимам си го този магнит със 100 грама тегло, отивам в Китай и установявам, че там Силата на отлепяне е СЪЩАТА. Няма никакви загуби.

Освен това, за да разберете, че не сте наясно какво ви обяснявам - ВЗЕМЕТЕ ДВА ЕДНАКВИ МАГНИТА. ДОЛЕПЕТЕ ГИ ТАКА, ЧЕ ОСИТЕ ИМ S - N ДА СА УСПОРЕДНИ, НО ПРОТИВОПОЛОЖНО ПОСТАВЕНИ. ЕНЕРГИЯ ОТ ТЯХ ПРИ ТОВА ВЗАИМОПОСТАВЯНЕ НЕ СЕ ГУБИ - ПРОСТО ПРЕМИНАВА ОТ ЕДИНИЯ МАГНИТ В ДРУГИЯ И ОБРАТНО - ОТ ДРУГАТА ИМ СТРАНА СЕ ВРЪЩА В ПЪРВИЯ МАГНИТ.  ВАЖНОТО ТУК Е "ЗОНАТА НА БЛОХ" И НА ДВАТА МАГНИТА ДА Е В ЕДНА РАВНИНА. Виж първата схема.

Съответно всичките тези сметки в ПО-предния пост са излишни. ТЕ НЕ СА АКТУАЛНИ ОТНОСНО ТОВА, КОЕТО СЪМ НАПРАВИЛ.

На втората и третата схеми е показано взаиморазполагането на акт. магнит и двиг. магнити при модела "Терра" - акт. магнит е в средата.

Правилното место-разполагане на акт магнит позволява и избор на посока на въртене.
« Последна редакция: Януари 14, 2019, 01:52:46 pm от Maistora52 »

Неактивен Maistora52

 • I'm first Omnologist in World
 • Moderator
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 757
 • Пол: Мъж
Казвам го пределно просто и кратко:
В принципа НА ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ МЕЖДУ АКТ.МАГНИТИ И ДВИГ. МАГНИТИ, който съм намерил, НЯМА РАЗМАГНИТВАНЕ, НЯМА ЗАГУБА НА МАГНИТНА ЕНЕРГИЯ... И ТОЧНО ТОВА Е СЕРИОЗНАТА КРАЧКА КЪМ УСВОЯВАНЕТО НА СЕ.

Неактивен atos

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 3 529
 • Мисля, следователно...мисля!
Интересно видео показващо разликата между динамиката (или по скоро липсата на такава ) на магнитно поле създадено от електромагнит, със стандартна соленоидна намотка, с тази на полето от постоянен магнит, създаващо вихри във водната среда:
https://www.youtube.com/watch?v=UIlijUSJMmg&list=LLMjbA5yAI2TgrdC1wKndxMw&index=291&t=0s ( 9:30 минута )

Според мен, при електромагнита, магнитното поле е следствие от индукцията!
Докато при постоянния магнит, то е причина за евентуална индукция!

Би следвало да има също  разлика между електрически ток от волтов елемент (химически "извлечен" ток) и такъв, получен от просто динамо чрез индукция.
 И тази разлика да се проявява на ниво, за което още не сме създали уреди! Може би тест с вода наистина или някакви живи организми?
Не знам дали разбирате какво искам да кажа...?
Все още съм убеден, че постоянният магнит е конвертор на различен вид енергия (етерна), различна от електрическата, докато ел.магнита е конвертор на електрическа (пак етерна, но друг вид).

Неактивен Михаил Кузмов

 • Успешен Експериментатор
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 222
 • Или не опитвай,или карай до край ! ОВИДИЙ
До кога с тази 'научна поезия'? Магнита не е барон Мюнхаузен! Писах, и пак се повтарям, поставете един магнит, и един камък един до друг! Цял живот да ги наблюдавате, никаква работа няма да регистрирате! Метнете камъка по нечия глава, той ще я счупи! Размахайте магнита покрай бобина, ще произведете напрежение!
МАГНИТА НЕ Е СПОСОБЕН ДА ПРОИЗВЕДЕ С.Е. САМ ЗА СЕБЕ СИ!
Впрочем, кой как си губи времето си е негова работа! Щото и аз съм така, но поне не гоня михаля!!!!!!

Неактивен Maistora52

 • I'm first Omnologist in World
 • Moderator
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 757
 • Пол: Мъж
Бат Мишо, ти поне си мъдър мъж, а току те прихване и се "кършиш" като млада булка.

Трябва ли да го повтарям за 191-ви път, че акт. магнит се подлага на осцилация (клатушкане).
Вследствие на неговата осцилация двиг.магнити разположени на диск се развъртат.

Няма по-прост начин за обяснение.

И наистина май предстои да почнем с "научната поезия".

Това, което си написал е вярно, но както трябва всеки да се досети - първо камъни няма в апаратите... второ: магнита сам по себе си, ДА - не произвежда СЕ, но произвежда въздействие на свободно въртящ се диск с двигателни магнити върху него и се получава ВЪРТЕНЕ.

Ма, к'во ли обяснявам! Всички само приказват общи приказки от старите учебници, а никой не си прави труда да помисли, айде, ако не може или не ще - да пробва, бе! - ТРИ МАГНИТА САМО, или пет...

Явно всички са се "консервирали" и дискусията май приключва!

Неактивен Михаил Кузмов

 • Успешен Експериментатор
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 222
 • Или не опитвай,или карай до край ! ОВИДИЙ
Трябва ли да го повтарям за 191-ви път, че акт. магнит се подлага на осцилация (клатушкане).
Ако вземаш енергия за това клатушкане от небето С.Е. ще получиш! Но прочети какво написа Весо по горе!

Неактивен atos

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 3 529
 • Мисля, следователно...мисля!
То така погледнато, литър бензин, оставен в шише също няма да "произведе" никаква енергия, за СЕ да не говорим  :D
Енергията в магнита, при опит за преминаване през материята, се разделя на полярни силови изражения в двата му полюса. Кое я разделя... друг въпрос. Затова ЗЗЕ вътре в него е спазен. Но външната манипулация дава резултат, ако се заиграеш с единия му полюс.

Неактивен gvg

 • Подготвен
 • **
 • Публикации: 119
 • Пол: Мъж
 • Скайп: gogopopo5
Хората като направят нещо което е работещо го показват нагледно и други хора като мислят че това нещо ще им е полезно си го правят и им върши работа.Вие тука с години показвате на думи колко сте напред а нищо на лице няма.Магнитен двигател, магнитна турбина,нищо такова само разтягане на ластици.Поне да имаше клип нещо действащо поне една минута, та човек да се заинтересува а то само"велики изказвания".До сега никаква свободна енергия няма поне от кога съм тук в този форум но свободни бръщолевини бол.

Неактивен hyparh

 • Сериозен Експериментатор
 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 899
 • Пол: Мъж
 • As above, so below
Ако вземаш енергия за това клатушкане от небето С.Е. ще получиш! Но прочети какво написа Весо по горе!

Не допускате варианта, че вложената енергия за клатушкането може да се окаже много по-малка от тази на развъртелия се впоследствие ротор. Все едно някой да търси еквивалент между вложената и изходящата енергии при една лавина. Реално началния "тласък" може да е много малък, а той да отприщи силов процес, който троши дървета като кибритени клечки и разрушава сгради. Просто като пример.

Неактивен MTM

 • Активен
 • **
 • Публикации: 215
hyparh това е СЕ-то. Минимално влагаш, максимално изваждаш..  ;)
 Майстора е на прав път...

Неактивен nizo

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 670
 • Thoughts become things!
Цитат
Не знам дали разбирате какво искам да кажа...?

Атос, разбираме, че твърдиш едни силно анти-научни неща. Колко пъти да ти се повтаря, че в науката се почва с РЕАЛНО НАБЛЮДЕНИЕ. Първо наблюдаваш даден ефект, след това почваш да изказваш предположения, а в крайна сметка предположенията се приемат, ако експериментите ги доказват еднозначно.

Цитат
Би следвало да има също  разлика между електрически ток от волтов елемент (химически "извлечен" ток) и такъв, получен от просто динамо чрез индукция.

От какво би следвало? Имаш ли начин да демонстрираш разлика или не ... ако нямаш, нищо не би следвало. Ако имаш, показваш и забиваш констатация, че този и онзи ток имат разлики.

Цитат
И тази разлика да се проявява на ниво, за което още не сме създали уреди!

Чуваш ли се какво казваш ... МОЖЕ БИ има разлика на някакво си там ниво, за което нямаме уреди. Като нямаш уреди и не знаеш на какво ниво ще да е тази разлика, защо твърдиш подобно нещо?

Цитат
Все още съм убеден, че постоянният магнит е конвертор на различен вид енергия (етерна), различна от електрическата, докато ел.магнита е конвертор на електрическа (пак етерна, но друг вид).

Убеден си? Ето това ти е грешката, убеден си без доказателства, демек ти си вярващ човек, така да се каже религиозен. Истинските учени не вярват, а доказват и то дори след като се докаже нещо, то продължава да бъде подлагано на съмнение, ако експеримента не е достатъчно еднозначен.
Кога ще застанеш сериозно като модератор на този уж технически форум. Каква етерна енергия те гони, къде е? Енергия се измерва в джаули (J), по система SI. Потресаващо е това, че първо, няма доказана етерна енергия, но виж тя се обсъжда, но и не само се обсъжда, но и вече и видове етерна енергия се измислиха. Още малко и книга ще напишете за етерната енергия, без едно измерване и доказателство.

Неактивен fantom4e

 • Beginner
 • *
 • Публикации: 82
Фантомче, няма известен случай в човешката история, при който някой да е нарушил ЗЗЕ. Не разбирай понятието "свободна енергия" като опит или идея за нарушаване на ЗЗЕ.
Как да разбирам "понятието" свободна енергия?

 :)