Автор Тема: Филм за експериментите на Ръдърфорд, довели до грешния модел на атома  (Прочетена 10238 пъти)

Неактивен hyparh

  • Сериозен Експериментатор
  • Стабилен
  • ****
  • Публикации: 973
  • Пол: Мъж
  • As above, so below
Откъм заредени частици, околната среда е наситена най-много с електрони, понеже те се образуват най-лесно. Но пък са много различни видове в зависимост от честотата на фотоните, които ги изграждат, и предизвиканите от тях физични ефекти също могат да са различни. Вероятно какъв тип електрони изхвърля ВдГ генератора, зависи от това какви са материалите, от които е изграден той и които предизвикват "трибоелектрическият" ефект. При процеса ще дезинтегрират и голяма част от меките електрони от околната среда, освобождавайки по-твърди от определен тип.
Изглежда тези при ВдГ са от доста високоенергетичен тип (изградени от фотони над UV лентата - в рентгеновия и гама диапазон), които притежават достатъчно енергия, за да предизвикат бурна кондензационна реакция в камерата заради йонизацията. Между другото, такава камера може лесно да се изгради и в домашни условия, стига да се осигури източник на изстудяване - примерно с елементи на Пелтие.

Преди време бях пускал линк към експериментите с ВдГ на Charles Morton: http://amasci.com/freenrg/morton1.html
При разрядите през стъклена тръбичка, са възникнали силно проникващи лъчи, които не са се отклонявали от магнитни полета и са имали изразена йонизираща способност с ефекти на привличане или отблъскване на материята. Според мен тук имаме генериране на микровълни с честота в зависимост от диаметъра на тръбичката, които попадат в обхвата на гравитационно-индуциращите лъчения.

Кадуцеус, може ли да дадеш линк към инфо относно тези антигравитационните изследвания? Възможно е да съм попадал на тях, но нямам спомен специално за машини от ВдГ тип.
Поздрави!