Автор Тема: това наистина трябва да ни плаши  (Прочетена 847 пъти)

Неактивен Радико

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 2 746
 • Рейтинг: 237
 • Пол: Мъж
 • Трудният начин е по-лесен
  • http://martinov-radiko.blogspot.com/
 • Скайп: radiko1a
Re: това наистина трябва да ни плаши
« Отговор #15 -: Февруари 12, 2018, 08:26:31 pm »
Цитат
А криптовалутите не знам защо ги намесваш - те са един от способите да "заметеш следите" ако чак толкоз искаш, или поне да е малко по-трудно да те открият. Макар че и това не е точно така - валутата е анонимна, но в момента в който я обмениш за реални пари или блага - пак се показваш. И ако човек е наистина упорит и има ресурси - той може да проследи всеки един биткойн откъде е дошъл и накъде е отишъл. И за това не му е нужно позволение от държавата или от който и да било - това е общодостъпна информация, всеки който "копа койни" я има на хард диска си.
Ами аз реших малко да се позаинтересувам от въпроса и виж какво открих в този сайт:
http://install.bg/kakvo-e-bitcoin-i-kak-se-kopae/
Цитат
Вторият начин е да копаете Биткойни. Копаенето за откриването на тези монети е специална компютърна техника, която създава нови биткойни. Копачът на биткойни е този, който се опитва да създава нови монети. Това става посредством специализиран софтуер и много мощен компютър. Популярен децентрализиран басейн за копане на биткойн е p2pool.in. След включване в него, вашият компютър ще започне да прави математически изчисления. Компютърната мощност ще работи за подсигуряването на всички транзакции в мрежата. Машината ви ще помогне в удостоверяването на транзакциите. В замяна на това, че допринасяте за сигурността на системата ще получавате награда. Периодично ще получавате своята част от новите изкопани bitcoin монети.
Избрах този пример защото ми се вижда най ясно и простичко обяснен. Значи обещава ми се, че ако си инсталирам програмата от линка съм щял да се включа в удостоверяване на транзакции и ще допринеса за нечия сигурност, в замяна ще получавам своята лепта биткойни. Какви точно ще са тези транзакции обаче аз представа си нямам убеден съм, че и вички останали качили си тази програма също си нямат понятие, има още една купчина подобни програми чиито потребитли са точно толкова боси. Дори и хора които в началото са били наясно ккво правят вече не са защото за тях парите текат намаляват в един момент и разбират, че се налага ъпдейт за да потекат пак със същата скорост Инсталират ъпдейта и продължават да текат парите технологията обаче е променена и машината вече изчислява кой знае какво.  Много удобен случай да се съберат огромен брой мощни машини за реализирнто на изкуствен интелект работещ за интересите на този който го е организирал. Елементарната логика казва, че щом не сме го организирали ние значи не работи в наш интерес, "изкопаните" койнти просто са червейчето на кукичката.

Неактивен valex

 • Специалист
 • Сериозен
 • ***
 • Публикации: 1 122
 • Рейтинг: 154
 • Пол: Мъж
 • изчислителна техника
Re: това наистина трябва да ни плаши
« Отговор #16 -: Февруари 12, 2018, 08:42:02 pm »
Според моите някакви разбирания от компютри, алгоритми и разпознавания май става на въпрос за доста голяма доза фирмена реклама.
Ако изгледате видеото ще видите, че разпознаването на кръстовището не е много точно. Меко казано. Първо не се идентифицират понякога малки обекти като деца. Второ пешеходци се взимат за колоездачи ако не са на пешеходната пътека. Ако толкова точно се разпознават и да не могат точно да се отделят контурите на коли и хора за мен е смешно. Първото на разпознаването е да отделиш контурите на обектите. Да не говорим, че отдавна си има софтуери, които в такава ситуация си разпознават номерата на колите.
За лицевото разпознаване - то си е нормално: стационарна камера търси от списък образи. Нищо ново и ненормално.
Не става въпрос въобще за мобилна версия на разпознаване- това са само стационарни камери.

"Тестовете на компанията показват, че устройството е успяло да идентифицира 10 000 души за по-малко от 100 милисекунди. Това е много по-бърз резултат от системите, които разчитат на стационарни камери."

За 100мS и с 10000 камери за всеки човек по една и без да се изпраща по мобилни системи няма как нещо да стане. Това е време за 2 кадъра. Някой нещо не е превел както трябва :)