Автор Тема: Научнопопулярни филми  (Прочетена 1894 пъти)

Неактивен hyparh

 • Сериозен Експериментатор
 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 632
 • Рейтинг: 180
 • Пол: Мъж
 • As above, so below
Научнопопулярни филми
« -: Февруари 08, 2018, 09:22:24 pm »
Епизод 1 от документалния филм за Тесла "Tesla's Death Ray: A Murder Declassified", озвучен на български:
http://zamunda.net/banan?id=529697&hit=1&t=movie

Хубаво е, че реагират толкова бързо с качването на излъчените епизоди (засега до 2-ри).

Активен edin

 • Специалист
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 209
 • Рейтинг: 230
 • Пол: Мъж
 • Гениалното, винаги е просто
Re: Научнопопулярни филми
« Отговор #1 -: Февруари 08, 2018, 09:41:06 pm »
А някой да има автобиографията на Тесла в комп. формат?

Неактивен locco

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 555
 • Рейтинг: 90
Re: Научнопопулярни филми
« Отговор #2 -: Февруари 08, 2018, 11:37:49 pm »
На 63г. Н.Тесла сам написва автобиография.

http://www.tfcbooks.com/tesla/my_inventions.htm MY INVENTIONS By Nikola Tesla

Какво е мнението на 69 годишния Тесла за инстамбулската конвенция четем в: http://www.tfcbooks.com/tesla/1926-01-30.htm WHEN WOMAN IS BOSS

Въпроси и отговори за Н.Тесла http://www.tfcbooks.com/teslafaq/toc.htm

Източник: http://www.tfcbooks.com/default.htm
« Последна редакция: Февруари 09, 2018, 12:04:27 am от locco »

Неактивен locco

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 555
 • Рейтинг: 90
Re: Научнопопулярни филми
« Отговор #3 -: Февруари 09, 2018, 04:12:01 am »
Във филма се говори за тези публикации на Н.Тесла показани във връзката http://www.tfcbooks.com/tesla/1935-00-00.htm THE NEW ART
of PROJECTING CONCENTRATED NON-DISPERSIVE ENERGY THROUGH NATURAL MEDIA или  “teleforce” weapon. Съвременното наименование на това оръжие е: Particle-beam weapon. http://moreisdifferent.com/2015/01/13/is-teslas-particle-beam-weapon-practical/ ето и един анализ, който да си призная не съм чел.
 Като “teleforce” оръжието на Н.Тесла ползва прост познат принцип на пушка или оръдие, обаче вместо куршуми 7,9гр. 7.62мм диаметър и 16мм дължина, начална скорост 710м/сек., изтрелян от набраздена цев с дължина  369 мм на автомат АК47-Калашников ефективно разстояние на поразяване до 400 метра примерно, да се изстрелват финни прахови частици с размер 1/100 от микрона и с огромна скорост (недостижима изобщо за оръжия базирани на всякакви взривни в-ва) създадена във вакуум, предизвикана от силно електростатично поле с голяма напрегнатост/интензитет. Тези изстреляни с огромна скорост финни прахови частици, притежават огромна кинетична енергия и са електронеутрални, проникват през всякакви прегради материи и материали и предизвикват отделяне на огромна топлинна енергия във целта към която са концентрирани. Като освен моментално взривяване на всички боеприпаси, ефективно унищожават самолети във въздуха и армията на противника: въоръжена сила (пехота) и машини (танкове, камиони и вс.др.) на растояние на пряка видимост със телескоп, всичко което е в радиус до 320км (ограничение на растоянието на действие на телефорс оръжието е заради кривината на Земята), може да бъде прицелено и взривено. Това е строго отбранително оръжие, което създава невидим щит ограда, която никой враг не може да премине без разрешение. Като оръжието не оставя никакви следи след себе си във взривените изпепелени цели, няма информация от къде е дошло и какво е предизвикало взрива на целта, дори и при най-щателния микроскопски анализ.
 Повече информация и подробности може да почерпите от линка по-горе в началото оригиналните публикации на Н.Тесла + всички весникарски изрезки. Които Дискавъри чанел явно не са го гооглнали и са отишли в девета глуха са се забили в друг коловоз с репликация на голям мащаб на това, което днес го мислят за Tesla Coil. Създадена далеч преди времето на Телефорс Оръжието и вместо мощен Вандерграф въздушен електростатичен генератор за създаване на 50 милиона волта постоянен потенциал в тестовия модел и 1000 пъти повече в истинската електроцентрала в реален размер задвижваща реалното наземно оръжие подобно на оръдие, което стреля с финни прахови частици, да ме извиняват еколозите, но ето те направиха термина финни прахови частици широкоизвестен. Нека на тяхна вина да се пише пресъздаването на "Телефорс оръжието" на Н.Тесла. http://www.tfcbooks.com/tesla/1935-00-00.htm
« Последна редакция: Февруари 09, 2018, 04:43:52 am от locco »

Неактивен juliang

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 679
 • Рейтинг: 302
Re: Научнопопулярни филми
« Отговор #4 -: Февруари 09, 2018, 02:21:38 pm »
Тези изстреляни с огромна скорост финни прахови частици, притежават огромна кинетична енергия и са електронеутрални, проникват през всякакви прегради материи и материали и предизвикват отделяне на огромна топлинна енергия във целта към която са концентрирани. Като освен моментално взривяване на всички боеприпаси, ефективно унищожават самолети във въздуха и армията на противника: въоръжена сила (пехота) и машини (танкове, камиони и вс.др.) на растояние на пряка видимост със телескоп, всичко което е в радиус до 320км (ограничение на растоянието на действие на телефорс оръжието е заради кривината на Земята), може да бъде прицелено и взривено.

Ще те разочаровам - такива частици просто ще се изпарят на първия метър след попадането си във въздуха. Ако не се изпарят - ще спрат на 5-я метър. За справка - всеки един метеорит. При скорости от порядъка на 10-20 км/сек триенето във въздуха е огромно - въздуха се държи като твърдо тяло.
За опита можеш да вземеш шепа чакъл и шепа брашно. Засили ги колкото сила имаш с ръка и ще разбереш истината...
Това би могло да се ползва във вакуум или във много високите слоеве на атмосферата, но близко до земната повърхност ... просто забрави.

Неактивен epwpixieq-1

 • Активен
 • **
 • Публикации: 278
 • Рейтинг: 76
 • Пол: Мъж
Re: Научнопопулярни филми
« Отговор #5 -: Февруари 10, 2018, 09:47:39 pm »

Във филма се говори за тези публикации на Н.Тесла показани във връзката http://www.tfcbooks.com/tesla/1935-00-00.htm THE NEW ART
of PROJECTING CONCENTRATED NON-DISPERSIVE ENERGY THROUGH NATURAL MEDIA или  “teleforce” weapon. Съвременното наименование на това оръжие е: Particle-beam weapon. http://moreisdifferent.com/2015/01/13/is-teslas-particle-beam-weapon-practical/ ето и един анализ, който да си призная не съм чел.
Не съм гледал филма и нямам такова намерение, обикновенно това което се говори и обяснява са какви ли не интерпретации на това което Тесла е обяснявал.
Подобно е положението и с горната препратка ( статията която не си чел ) човека, обяснява на база на това което му е закодирано като познание в главата и е прехвърлил набързо това което Тесла е писал. Това ясно личи от факта че Тесла прави изчисление относно ускоряване на частици с диаметър от 10^(-4) м  ( 10^(-2) см, дадено в статията, източник на информацията изчисленията на Тесла тук:  http://www.tfcbooks.com/tesla/1935-00-00.htm ), докато въпросният анализ сравнява идеята му с динамиката (ускоряване) на съб-атомни частици със скала от 10^(-15) м.  При (условно) съизмерима скорост, едните имат  10^(11) повече енергия от другите. Не знам защо хора които си правят труда да да анализират идеите на друг човек, най-малкото не се задълбаят и прочетат, и опитат да разберат, поне основно това което е написал, и за което те коментират (ако не по-голямата част от неговия труд, понеже нещата при Тесла са много свързани), а не да хвърлят някой друг поглед и след това отново да си пеят тяхната песен.   

да се изстрелват финни прахови частици с размер 1/100 от микрона и с огромна скорост
locco отново има непочитане (или недоразбиране, не знам кое е вярното),  1/100 микрона са 10^(-8) м ( един микрон е 10^(-6) м ), докато Тесла прави анализ в така посочената статия относно частици с радиус  10^(-4) м. Това е разлика от 4-ри порядъка!  Когато бях в училите за грешка от от единица след десетичната запетая ми вземаха 0.25 от оценката, и то по времето когато нямаше спомагателни електронни устройства. Така че за грешки от такива порядъци не знам какво да си мисля.

Неактивен locco

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 555
 • Рейтинг: 90
Re: Научнопопулярни филми
« Отговор #6 -: Февруари 10, 2018, 10:03:48 pm »
Да признавам си че числото е измислено изсмукано от пръстите, просто трябваше да го напиша с много нули и никой да не му обърне внимание.
Благодаря, че има сериозни хора които четат Тесла в оригинал и ме поправят защото действително 10^-8 са размерите на атомите, а частиците за които се пишеше след смърта на Тесла се предполагаше, че са една стотна милионна част от сантиметъра и малко ми се спеше в 4 сутринта, та го пльоснах без проверка: Виноват.

Хубавото от цялата работа, че ако се вземат верните данни сметките излизат.

Това съображение, което сподели Юлиян може да се преодолее и Тесла е знаел как, мисля че е подобно на свръхпроводимостта при ниски температури, когато съпротивлението на проводника във който се движат зарядите виртуално изчезва. Който се интересува да чете, но Тесла е бил прав, че не всичко е записано в документите, които са му претършували в кабинета и Тайната на неговото изобретение ще си отиде заедно с него. Твърдение подчертано от Капанадзе и изказано в неизвестния ръкопис преписван на Тесла.
« Последна редакция: Февруари 10, 2018, 10:20:31 pm от locco »

Неактивен epwpixieq-1

 • Активен
 • **
 • Публикации: 278
 • Рейтинг: 76
 • Пол: Мъж
Re: Научнопопулярни филми
« Отговор #7 -: Февруари 11, 2018, 06:59:53 pm »

Да признавам си че числото е измислено изсмукано от пръстите, просто трябваше да го напиша с много нули и никой да не му обърне внимание.
Това е проблем за хората които искат да представят познанието на Тесла. Най-лошото е да се пише за него и леко да се преиначават нещата. Такива книги и статии има много и за съжаление от такива, привидно малки промени труда на Тесла от реално се превръща на мистично (не)познание.

Благодаря, че има сериозни хора които четат Тесла в оригинал
От доста време съм на страниците на форума, и още от първите си коментари съм казал че трябва да се четат нещата в оргинал. Били те на Тесла или на другите оригинални мислители като Ампер, Фарадей, Максуел, Хевисайд, Лорд Келвин, Стайнмец и много други които да ме извинят не им споменавам имената. Ако не се чете в оригинал първичното познание, всичко следващо е пречупено през гледната точка на преписващият. За голямо съжаление много малко хора имат тази възможност поради ограниченията на езика. Затова когато аз правя коментари на Тесла го цитирам двуосновно и след това евентуално развивам своя хипотеза която ясно е разделена.

Който се интересува да чете, но Тесла е бил прав, че не всичко е записано в документите, които са му претършували в кабинета и Тайната на неговото изобретение ще си отиде заедно с него. Твърдение подчертано от Капанадзе и изказано в неизвестния ръкопис преписван на Тесла.
Да оставим на страна въпросния ръкопис защото въпреки че има стила на Тесла, не е ясно кой и за какво го е писал. Самия Тесла има доста публикувани оригинални патенти и публикации, и http://www.tfcbooks.com/ ( от  доста години цитирам тази страница в коментарите си ) както и https://teslauniverse.com/  са  добър източник за тях.  Тайната на изобретенията на Тесла е в неговото разбиране за динамиката на процесите и това започва да се усеща след прочитането и разбирането (осъзнаването на динамиката на процеса) на десетки от неговите патенти и статии, а не от филми, които общо взето описват една неточна и отчасти измислена, поради недоразбиране, картина.

Неактивен kolef1

 • Неактивен
 • Публикации: 7
 • Рейтинг: 4
 • Пол: Мъж
 • Скайп: kolef2
Re: Научнопопулярни филми
« Отговор #8 -: Февруари 27, 2018, 01:18:19 am »
Епизод 1 от документалния филм за Тесла "Tesla's Death Ray: A Murder Declassified", озвучен на български:
http://zamunda.net/banan?id=529697&hit=1&t=movie

Хубаво е, че реагират толкова бързо с качването на излъчените епизоди (засега до 2-ри).

Тук можете да гледате и изтеглите 5-те епизода, озвучени на български.
https://yadi.sk/d/a4FJT9QU3SktiH