Анкета

Подписахте ли петицията за отхвърлянето на ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ

ДА
19 (86.4%)
НЕ
3 (13.6%)
Не, изчаквам да си изясня още подробности
0 (0%)

Общ брой гласове: 22

Автор Тема: Помогни България да отхвърли Истанбулската конвенция  (Прочетена 28961 пъти)

Неактивен dmitarp

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 511
 • Пол: Мъж
Re: Помогни България да отхвърли Истанбулската конвенция
« Отговор #195 -: Февруари 13, 2018, 10:53:49 am »
И кое не е вярно, че ЕС и европейски ценности за равнопоставеност, самоопределение, правото на индивида над правото на общността, правото на индивидуална свобода са едно и също нещо, ако си мислиш, че са нещо различно значи наистина си много далеч от ЕС.

Неактивен EDM electronics

 • Специалист
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 732
Re: Помогни България да отхвърли Истанбулската конвенция
« Отговор #196 -: Февруари 13, 2018, 11:36:07 am »
И кое не е вярно, че ЕС и европейски ценности за равнопоставеност, самоопределение, правото на индивида над правото на общността, правото на индивидуална свобода са едно и също нещо, ако си мислиш, че са нещо различно значи наистина си много далеч от ЕС.

Бягаш от левия към десния тъч. Говориш за различни неща. Едно е да твърдиш, че гей браковете се признават у нас и Истанбулската конвенция имала сила на закон без да бъде ратифицирана, и ако има казус, и той се отнесе до Европейския съд, той ще присъди в полза на признанието на този брак в държава от ЕС, чийто законодателство не допуска еднополови бракове, съвсем друго е правото на индивида са самоопределение - но какво определение? - такова, което не противоречи на местното законодателство. Недей да спекулираш с термина право, защото то има ограничения от закона.

Първо
У нас е невъзможно да бъде сключен гей брак, т.к. националното ни законодателство не го допуска. Тук мисля няма неясноти и противоречия?

Второ
Признава ли нашето законодателство в качеството ни на страна членка на ЕС смесените браковете /граждани на различни страни/ на разнополови, между мъж и жена? Признава ги, доколкото бракът не противоречи на нашето законодателство - Семейния кодекс, през призмата на Кодекса по международното частно право, иначе не. Т.е. ако сключения брак не съответства на изискванията на нашия закон, то той няма да бъде признат у нас, а това е свързано със съответните правни последици.

Трето
Признава ли нашето законодателство в качеството ни на страна членка на ЕС бракове на български граждани сключени между разнополови - мъж и жена в чужда страна? Отново, признава ги, доколкото бракът не противоречи на нашето законодателство - Семейния кодекс, през призмата на Кодекса по международното частно право, иначе не. Т.е. ако сключения брак не съответства на изискванията на нашия закон, то той няма да бъде признат у нас, а това е свързано със съответните правни последици.

Четвърто
Признава ли нашето законодателство в качеството ни на страна членка на ЕС бракове на български граждани сключени между ЕДНОПОЛОВИ ИЛИ ДЖЕНДЪР-ПОЛОВИ в чужда страна? Категорично НЕ!
Тези бракове на отговарят на нашето законодателство: на първо място на Конституцията, на следващо на Семейния кодекс и на др. закони, които определят и конкретизират половете в обществото, да не ги изброявам.

Пето
Противоречи ли това НЕПРИЗНАВАНЕ на законодателството на ЕС. Не, разбира се!
ЕС зачита правната уредба на всяка една държава. Няма право на ЕС, което да разрешава гей бракове. Такова право има ОТДЕЛНАТА държава от ЕС. Няма как Европейския съд да наложи на държава правила на друга държава, които тя няма в своето законодателство!
Българското законодателство не забранява съвместното съжителство между гейове, но тази връзка не може да се узакони, т.е. не може да бъде сключен такъв брак, не може и който и да е съд, в т.ч. и този на Европейския съюз да разтълкува така правната норма за сключване на брак у нас, че да постанови решение, което да задължи страната ни да признае един гей брак сключен в друга държава, в която е валиден, да бъде валиден и у нас. И това не са празни приказки, а такава е съдебната практика у нас, защото вече такива казуси са се разглеждали от българския съд.

И като ви казвам, че в Интернет се пишат много неверни неща, че не бива човек да си учи уроците от там, а само да си сверява часовника, никой не ме чува...

Неактивен ndm

 • Специалист
 • Активен
 • ***
 • Публикации: 218
Re: Помогни България да отхвърли Истанбулската конвенция
« Отговор #197 -: Февруари 13, 2018, 02:19:56 pm »
E добре де EDM, какво тогава ще питат онези двете вазелинки, нали преди това претендират, че знаят цялото галактическо право?

Неактивен juliang

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 2 086
Re: Помогни България да отхвърли Истанбулската конвенция
« Отговор #198 -: Февруари 13, 2018, 03:39:35 pm »
E добре де EDM, какво тогава ще питат онези двете вазелинки, нали преди това претендират, че знаят цялото галактическо право?
Могат да попитат "ПРОТИВ гей-браковете ли сте?" и на референдума няма да излезнат да гласуват 50%, следователно ... не сме против ... :)

Неактивен Иван Димов

 • Експериментатор
 • Стабилен
 • ***
 • Публикации: 849
 • Пол: Мъж
 • Невъзможно нещо е да докажеш, че нещо е невъзможно
Re: Помогни България да отхвърли Истанбулската конвенция
« Отговор #199 -: Февруари 13, 2018, 03:42:17 pm »
   Хора, само хабим нервна енергия с тези дискусии. Ако човек не желае нещо, никой не може да го накара да направи каквото и да било. Ами че ТЕ утре могат да гласуват всички граждани да плащат "такса въздух" за да могат да наберат средства за пречистването му. Нямаш пари, няма да плащаш - как ще те накарат да платиш? Може би с някакво НАСИЛИЕ? Но тогава ще имаш право да ги съдиш за насилие. Или в по-лошия случай, когато спрямо теб употребят насилие, това ти дава право и ти да отвърнеш с насилие - просто няма друг начин. Питайте Васил Левски и Христо Ботев! Магаретата теглят толкова, колкото ги натоварят. Ако се държим като магарета, ще ни товарят и като за магарета.
   Тук ще дам един пример как държавата събира данъци - наскоро научавам, че се събират "такси смет" от селски имоти, които са в регулацията на селото, но никога не са били застроявани и съответно никой не живее в имота, че да изхвърля смет. Реално се дават пари за нищо. Подобно е положението и с изоставените по селата къщи, които масово се събарят и разграбват, а бедните българи продължават да им плащат такса смет понеже са пропуснали да уведомят държавата, че имотът им е неизползваем. При това тази схема се повтаря всяка година - гражданинът е "длъжен" всяка година да уведомява властите, че не е възстановил съборената къща и че не живее в нея. Иначе си плаща "такса смет", която не е много голяма, но да даваш пари за услуга, която не ползваш е глупаво. Един вид държавата вместо да ти служи, ти създава проблеми, губи ти времето и ти троши нервите. Защо ли е така - ами защото се съгласявате да плащате за нищо и защото държавата ви е наплашила чрез НАСИЛИЕТО.
   В заключение - държава, която не уважава гражданите си, се обрича на гибел. Като гледам българските села и ми става ясно какво ще стане "скоро и в други градове" ако не вземем някакви мерки. Затова и се опитвам да пропагандирам новия вид ТКЗСЕ.
« Последна редакция: Февруари 13, 2018, 04:02:18 pm от Иван Димов »

Неактивен Михаил Кузмов

 • Успешен Експериментатор
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 223
 • Или не опитвай,или карай до край ! ОВИДИЙ
Re: Помогни България да отхвърли Истанбулската конвенция
« Отговор #200 -: Февруари 13, 2018, 06:04:38 pm »
Идва ли краят на Запада, пита в новата си книга проф. Васил Проданов?
https://impressio.dir.bg/premiera/idva-li-krayat-na-zapada-pita-v-novata-si-kniga-prof-vasil-prodanov

Неактивен Robinzon

 • Наблюдаващ
 • Публикации: 36
Re: Помогни България да отхвърли Истанбулската конвенция
« Отговор #201 -: Февруари 13, 2018, 07:19:49 pm »
Господ е дал на всички животни език (две очи, един нос и т.н.), но по стечение на обстоятелствата само човека е проговорил и своевременно запазил някои звуци.

Защо? Защото сме изчезващ вид, затова. За това защото може да говорим и да пишем, а това ускорява края на играта!

Еволюцията си казва думата, всяко нещо си има начало и край, интелигентността при животните е по-голяма защото не могат да говорят, не могат да се обидят директно и не могат да приемат конвенции приети от някой си.  ;)

Те придобиват рефлекс с времето, но НИКОГА не страдат че са изяли порцията на ближния. Това на нас ни пречи, че можем да обидим другарчето и То да се жегне, причинявайки лавина от недоумици.

Това е битка с Времето братлета! Щем или нещем, ще дойде време когато този, който е сътворил играта... най-накрая ще му се приспи и ще дръпне шалтера.

Само си представете, че Земята е ферма и ние сме биткойните в нея... играча може да си избира - женски, мъжки, джендър и т.н.  ;D

Неактивен EDM electronics

 • Специалист
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 732
Re: Помогни България да отхвърли Истанбулската конвенция
« Отговор #202 -: Февруари 13, 2018, 10:07:41 pm »
Ето как Виталий Милонов, една идея по-краен хомофоб от мен  :D, предлага да се разпознават вътраците от Истонбулската конвенция:

Цитат
"Милонов даде идея представителите на нетрадиционните  сексуални ориентации да бъдат идентифицирани по миризмата. "Аз, като стар ловец на демони, имам нюх за тях. Като правило, от тях се усеща миризмата на сяра ",  сподели той своите емпирични наблюдения без да ги обоснове научно. Неотдавна Милонов посочи и други по-брутални начини за разпознаване на гейовете. "Например хвърляш го в реката. Ако се удави, тогава не е хомосексуалист. А ако не се удави и си плува дори да го замеряш с камъни, значи със сигурност е вещица или или педераст ", заяви парламентаристът."

Човекът предлага интересна терапия за вътраци. Аз мисля, че ще има ефект.  :D
Ех, на някои това може да му се стори, като насилие, а това, да учиш малките деца в детските градини, какво е това мазен пидирунгел или траверса, да не му се сторва насилие над крехката детска психика. 


Неактивен Михаил Кузмов

 • Успешен Експериментатор
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 223
 • Или не опитвай,или карай до край ! ОВИДИЙ
Re: Помогни България да отхвърли Истанбулската конвенция
« Отговор #203 -: Февруари 13, 2018, 10:29:36 pm »
Има надежда! Не сме само ние! Светът се противопоставя! Гледайте и разпространявайте! Подпишете се!
https://www.comprehensivesexualityeducation.org/
Първо изгледайте тук филма от 10 мин. със субтитри на български.
https://www.facebook.com/238199440464/videos/10155779502670465/

Неактивен mito_kupona

 • Сериозен Експериментатор
 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 604
Re: Помогни България да отхвърли Истанбулската конвенция
« Отговор #204 -: Февруари 14, 2018, 02:28:41 am »
„Закон за равнопоставеност на жените и мъжете“ приет през 2016 година от народното събрание.
   Забележете в член 2-ри алинея 5, какъв текст е вкаран, какво означава той. Същия този текст го има и в конвенцията за защита на педерасите и останалите психично болни джендър същества, маскирана, като конвенция за защита на жените и децата от домашно насилие.
    Какво гласи тази алинея  „5. преодоляване на стереотипите, основани на пола.“, а какво означава това. Това означава, че половете не, са само два мъж и жена видите ли това било стереотип, а има още 35 социални пола, с които се определят откачалките наричащи се джендъри, трансджендъри, траверси и други подобни болни мозъци.
     Такива текстове се вкарват в законите ни от базродни, продажни, психично болни негодници, които са на хранилка при сорос и америка за България, тихо и подмолно без много шум. Така щеше да стане и с педераската конвенция, но народа се усети и яростно се противопостави.
 Ако Истанбулската конвенция се приеме, революцията в България срещу евроатлантическото джендър робство е неизбежна. Прогнозата ми е, че ще има въоражена борба и всички предатели на род и Родина ще усетят народната любов. Няма да ги спаси ни нато, ни Тато, ни Господ.....
https://www.lex.bg/bg/laws/ldoc/2136803101

Неактивен Robinzon

 • Наблюдаващ
 • Публикации: 36
Re: Помогни България да отхвърли Истанбулската конвенция
« Отговор #205 -: Февруари 14, 2018, 10:07:27 am »
Наздраве на всички трезво мислещи!
Асмата в двора не съм я подрязал още, ма то и не мога
сега - дъжд вали  ;D  има време.

 Виц на деня: "14-ти февруари беше обявен за Международен ден на епилацията."  ;D

Неактивен prp

 • Подготвен
 • **
 • Публикации: 194
  • Free Gary McKinnon
Re: Помогни България да отхвърли Истанбулската конвенция
« Отговор #206 -: Февруари 14, 2018, 10:48:32 am »
Честит ден на епилацията на всички хомофоби  ;D. Всички разбрахме, че сте скрити джендъри няма нужда да ни обяснявате толкова неистово колко мразите обратните всичко прозира хе хе. Наздраве и честит Тридон зарезан на другите  :)

Неактивен Ksurnev

 • Експериментатор
 • Стабилен
 • ***
 • Публикации: 529
 • Пол: Мъж
 • Това, което БОГ не е дал на човека, никой не може.
 • Скайп: ksurnev
Re: Помогни България да отхвърли Истанбулската конвенция
« Отговор #207 -: Февруари 14, 2018, 02:00:08 pm »
Според Истанбулската конвенция, днеска требе да се праз(д)нува СВЕТИ ВАЗЕЛИН.

СЕ от Смолян - Коцето.

Неактивен juliang

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 2 086
Re: Помогни България да отхвърли Истанбулската конвенция
« Отговор #208 -: Февруари 14, 2018, 02:27:03 pm »
Честит ден на епилацията на всички хомофоби  ;D. Всички разбрахме, че сте скрити джендъри няма нужда да ни обяснявате толкова неистово колко мразите обратните всичко прозира хе хе. Наздраве и честит Тридон зарезан на другите  :)
Не мразя хомовците - те не ми пречат. Поне докато не ми се натискат.
Но тия...

нито ми харесва, нито мога да го подмина безучастно. Дори и да беше женско, пак щеше да изглежда жалко, а в тоя вид ... направо ми иде да го отърва от мъките му на тоя свят...

Ако аз тръгна така:

как биха ме възприели околните? А аз нищо не преиначавам - мъж съм си и не го крия ... :) Защо това трябва да ми навира възгледите си?

Неактивен EDM electronics

 • Специалист
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 732
Re: Помогни България да отхвърли Истанбулската конвенция
« Отговор #209 -: Февруари 14, 2018, 03:19:00 pm »
Либерасти,
тая джендър кампания с произход - запада, към който драпахте да се причислим и побратимим, ей тия траверси на снимките един ден ще се търкат в децата и внуците ви, ще им търсят щепсала. Дано тогава също не се противопоставяте, като сега за Истанбулската конвенция. Напълно възможно е и някой ваш потомък - внук, правнук или пък син, да реши да си смени пола и да стане модерен. Може и вие да станете джендъри, може и вече да сте станали.  ;)  Ееееххх, желая на вас и цялото ви семейство много гей-любов и успехи в гей-начинанията, да илядите, да се "множите", чрез аналните си утроби!  ;D  :D  ;D

Честит Трифон Зарезан на всички истински българи-хетеросексуални ХОМОФОБИ, само за тях е този православен празник.  :D

Св. Валентин не е български празник, не е православен, той е свързан пак с тия вътраци, пидирунгели, траверси или гендъри, повечето от които са и педофили - той е техния празник. Айде стига толкова пожелания, че се размириса на сяра.  :D

Забравих да ви съобщя: моят социален пол според Истанбулската конвенция е "хетеро-джендър-хомофоб" с абревеатура HDH ;D.