Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори

Дали ще стане, интересно хрумване.

(1/4) > >>

ppipilica:
Ако имаме една бобина с желязна сърцевина и прекарваме магнит покрай нея получаваме ток и съответно спирачен ефект от магнитното поле генерирано от бобината, нали така. Обаче ако на същата сърцевина сложим още една бобина която е намотана на обратно спрямо първата и на всяка бобина има консуматор, какво ще се получи, дали двете магнитни полета генерирани от бобините ще се унищожат и няма да спират движението на магнита покрай сърцевината. Идея си нямам но тва се сетих докато гледах някво клипче в тубата, та там човеко беше сложил две бобини една в друга.

kingstong:
Наистина интересна идея, аз се регистрирах за Ем драйва, но вече не ми е интересен. (получих смущаващи обяснения)

Ако намотките са противоположни както казваш, обаче в тях има не обикновенна сърцевина, а определена магнитна съставна както заготовката на Дон Смит, нещата теоритично биха се променили.

До колкото си спомням, той в средата въртеше неметален диск със прорези или дупки и до тях силно концентриран неодимов прах.

Бих казал, идеята си струва човек да си загуби малко време в името и благото на тези, които чакат на готово и философски са импрегнирани.

При първа възможност ще се отчета, благодаря за подсказката!

     Поздрави! Коцето от Балчик.

juliang:

--- Цитат на: ppipilica в Октомври 26, 2017, 02:33:10 am ---Ако имаме една бобина с желязна сърцевина и прекарваме магнит покрай нея получаваме ток и съответно спирачен ефект от магнитното поле генерирано от бобината, нали така. Обаче ако на същата сърцевина сложим още една бобина която е намотана на обратно спрямо първата и на всяка бобина има консуматор, какво ще се получи, дали двете магнитни полета генерирани от бобините ще се унищожат и няма да спират движението на магнита покрай сърцевината. Идея си нямам но тва се сетих докато гледах някво клипче в тубата, та там човеко беше сложил две бобини една в друга.

--- Край на цитат ---
Без да съм правил опита си мисля че това което казваш ще е така, но за съжаление както казваш 2-те магнитни полета ще се гасят взаимно, и на изхода на бобините няма да имаш ел. енергия, която да захрани консуматорите. Т.е. ще имаш един магнит, минаващ покрай една желязна пръчка ...

PyroVeso:
Да... щеше да е много добре 1 + (-1) да даде 2 вместо 0, но за съжаление...

kingstong:
PyroVeso, вие се ошибаете колега  ;)
напротив, не е както казвате 1 + (-1), а обратното би станало,
защото витките са противоположно навити, тоест ще се индуцира фазово противоположно... трябва опит разбира се.
   дали има някой навит да си изгуби ценното време за опита?

   Поздрави!  Коцето от  Балчик

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия