Автор Тема: Получаване на ел. ток от електрет  (Прочетена 58785 пъти)

Неактивен Vale

 • Подготвен
 • **
 • Публикации: 176
 • Пол: Мъж
 • Скайп: valentin.mashiah
Re: Получаване на ел. ток от електрет
« Отговор #135 -: Май 15, 2018, 09:57:39 pm »
atos, според мен вечното фенерче ще стане ако се сложи подходящо съпротивление за да се забави и източването. Но трябва да се закачат няколко електрета паралелно, за да има все пак какво да излиза след съпротивлението. И идеята на dmitarp, да се вземе готов електрет не е лоша. Само трябва да се има в предвид, че всичко което слагат по разни устройства има само един електрод. Другия трябва да се направи, ама без да се повреди електрета. При нагряване на електрета му изтича 'живота'. Има формула дето превръща градусите в години и така проверяват колко ще работи един електрет. За сега съм виждал с продължителност на живота от 6 месеца до 10000 години.
« Последна редакция: Май 16, 2018, 11:03:51 am от atos »

Неактивен Vale

 • Подготвен
 • **
 • Публикации: 176
 • Пол: Мъж
 • Скайп: valentin.mashiah
Re: Получаване на ел. ток от електрет
« Отговор #136 -: Октомври 29, 2018, 12:11:32 pm »
Попаднах на материал, свързан директно с авторите на патента за електретна батерия под номер 2390907, който е поставен веча на тази страница. Има интересни подробности, които си струва да получат гласност. Става въпрос за установен контак през 2012г. от
издателя на списание "Нова енергетика" излизащо на руски език, господин Фролов А.В. office@faraday.ru . Описан е неговия контакт, с авторите на патента и има подробности, които г. Фролов е научил от тях. Става въпрос за изготвени образци на батериите с мощност 6.3 и 17 вата. Също така се изяснява, че електретите са домашно  произведени, което обяснява краткия срок на работа на изделието - 1 година или 8000 часа непрекъсната работа. Освн това става ясно, че контактите на г. Фролов с авторите на патента са прекъснати (изглежда през 2014г.) тъй като материалът е публикуван в броя от 2015г. Прекъсването на контакта е обяснено с това, че авторите на патента са били открити от 'европейски инвеститори'. Примерно по същото време беше затворена и страницата, на която изделието се рекламираше, и която аз съм поствил по-рано в тази тема. Има интересна оценка на г. Фролов за обема на световния пазар на батерии в размер на 90 милиарда $ годишно. Както може да забележим, до този момент предположената от г. Фролов  'конкуренция' на този пазар не е осъществене, и няма никакви изгледи да се случи в близко бъдеще. Остава единствено да предположим, че авторите на патента са получили пари и са дали обещание да мълчат, тъй като изминалите от тогава минимум 4 години са напълно достатъчни за да бъде извадено на пазара, едно толкова просто изделие. Съвсем логично е, ако тези хора създават заплаха за един пазар в резмерите посочени по-горе, да бъде намерен начин, те да бъдат накарани да мълчат. Още повече, тези хора са способни да правят в домашни условия електрети от плексиглас, което изглежда е доста по-сложно от правенето на електрети от пчелен восък. Така че, ако мълчанието се дължи на взети пари, все пак това би било най-щастливия изход, защото има и други, доста по неприятни методи, хората да бъдат заставени да мълчат (особено на Украина).
 
Ето и самия материал, както е публикуван в списанието от 2015г.

Неактивен Vale

 • Подготвен
 • **
 • Публикации: 176
 • Пол: Мъж
 • Скайп: valentin.mashiah
Re: Получаване на ел. ток от електрет
« Отговор #137 -: Ноември 14, 2018, 01:40:19 pm »
На патент номер 685957 на Никола Тесла ме наведе публикацията на epwpixieq-1 от Май 15, 2017 поставена на първата страница на тази тема. Превода на този патент на български и на руски език ще бъде сложен, за да може всеки да се запознае с него. На български език превода може би не е много добър, за това, който може да ползва руския превод е за предпочитане. Става въпрос, за исползване на лъчистата енергия за зареждане на кондензатор. На практика, Тесла е установил, че ако единия електрод на кондензатора е свързан с метална плоча, поставена високо във въздуха, а втория електрод е добре заземен, то кондензатора веднага се зарежда с ел. енергия и остава само тази енергия да бъде исползвана. Тесла е предложил 4 различни начина за употребяване на енергията, която се получава в кондензатора.
Какво общо има този патент на Тесла с въпроса за електретите. На практика, закачайки образно казано, едната страна на кондензатора за 'небето' а другата за 'земята', Тесла получава "квази-перманентно" зареден кондензатор. Искам да напомня, че точно това, е едно от определенията за електрет. Следователно метода, по който Тесла предлага да се ползва енергията на "квази-перманентно" заредения кондензатор, може да бъде исползван и при работа с електрети. Фигура 2 от патента предлага без исползване на допълнителна енергия за управление, електричеството от кондензатора да се употребява за получаване на въртеливо движение. Ето описанието на устройството за управление на веригата за разтоварване на кондензатора:

Цитат
и едно устройство за управление на веригата ,,d", което в този случай се състои от две много тънки проводящи пластини t-t', разположени в непосредствена близост и много подвижни или по причина на извънредна гъвкавост, или поради свойствата на техния държател. За да се подобри тяхната работа, би могло да се затворят в съд, от който е изтеглен въздухът.

Както се вижда, става въпрос за електростатичен прекъсвач на верига с "квази-перманентно" зареден кондензатор. Прекъсвача се затваря, когато кондензатора е зареден, и се отваря, когато тока от кондензатора е истекъл, за да може кондензатора да се зареди отново. Предложеното от Тесла устройство "d" покрива напълно работния цикъл на електрета и следователно може да бъде исползвано и за получаване на ток от електрет. Фигура 4 от патента на Тесла показва схема за получаване на ток от кондензатора, но при исползване на управление с външно захранване. Аз съм обединил фигура 2 и 4 и съм заменил кондензатора на Тесла с електрет в една схема, която показва как може електростатичния прекъсвач на Тесла да бъде исползван за получаване на ток от електрет.

Ето я схемата:


Неактивен Vale

 • Подготвен
 • **
 • Публикации: 176
 • Пол: Мъж
 • Скайп: valentin.mashiah
Re: Получаване на ел. ток от електрет
« Отговор #138 -: Ноември 14, 2018, 01:43:05 pm »
За електростатичния прекъсвач на Тесла няма изготвен схематичен знак, освен това самият Тесла не е счел за необходимо да го патентова, като отделно устройство, и на пректика този прекъсвач е загубен и не се употребява. Поради приликата му с кондензатор - направен е от две проводящи пластини, но в крайна сметка представлява прекъсвач, а не променлив кондензатор, съм му направил знак, който много прилича на кондензатор и едновременно на прекъсвач.

Ето примерната схема с новия символ.

Неактивен Vale

 • Подготвен
 • **
 • Публикации: 176
 • Пол: Мъж
 • Скайп: valentin.mashiah
Re: Получаване на ел. ток от електрет
« Отговор #139 -: Ноември 14, 2018, 01:50:40 pm »
Ще обърна внимание на два момента:

Първо, защо в края на 19-ти век е било известно, как да се направи електростатичен прекъсвач, който не се нуждае от външно захранване за да работи, а през втората половина на 20-ти век и началото на 21-ви век се oказва че "никой не знае" как това се прави, и предлагат единия електрод на електрета да се движи принудително, кото се исползва енергия за управление, или правят опит да исползват вибрации от естествено движение (например ходене), за да се управлява веригата на електрета.

Второ. Още в първия патент на господин Сычик, който съм сложил в началото на темата, се обръща внимание, че ако единия електрод е подвижен, той не трябва да достига до електрета, поради възможност електрета да бъде увреден физически. В електростатичния прекъсвач на Тесла се исползват две отделни пластини, които могат да се допират, без да има опасност да се повредът физически в резултат от допира. Известно е, че ако няма физически контакт, не може да се получи пълно исползване на енергията, която се намира в електрета. На практика всички учебници и научни публикации предлагат най-лошия вариант за получаване на ток от електрет, въпреки че от 19-ти век е било известно как това може да се прави достатъчно ефективно. Аз мисля, че разпространяването на схемата исползваща подвижен електрод за получаване на ток от електрет се прави злонамерено за да се прикрият от широката публика възможностите, които се откриват при исползване на електрет за получаване на електрически ток.
Иначе, трябва да приемем, че всички преподаватели (професори) и научни работници, които се занимават с този въпрос са недоучени. Най-вероятното е, че никой от тях не смее да напише истината, защото се бои, че ще си загуби заплатата.

Ето и преводите на патент 685957 на Тесла първо на български:

Неактивен Vale

 • Подготвен
 • **
 • Публикации: 176
 • Пол: Мъж
 • Скайп: valentin.mashiah
Re: Получаване на ел. ток от електрет
« Отговор #140 -: Ноември 14, 2018, 01:51:58 pm »
А сега и на руски език:

Неактивен Vale

 • Подготвен
 • **
 • Публикации: 176
 • Пол: Мъж
 • Скайп: valentin.mashiah
Re: Получаване на ел. ток от електрет
« Отговор #141 -: Ноември 14, 2018, 01:56:49 pm »
А ето подобна схема за исползване на лъчиста енергия от книгата на Джон Бедини и Том Берден "Free energy generation".


Неактивен Vale

 • Подготвен
 • **
 • Публикации: 176
 • Пол: Мъж
 • Скайп: valentin.mashiah
Re: Получаване на ел. ток от електрет
« Отговор #142 -: Ноември 14, 2018, 02:00:01 pm »
И във схемата на Бедини, прекъсвача не се нуждае от отделна верига на захранване. Със NE2 е отбелязана неонова лампа. Бедини в един от филмите за свободна енергия се оплаква, че неоновите лампи, ако бъдат исползвани като 'газов разрядник' изгарят отвратително бързо и требва да бъдят заменяни. Тук проблема е в картелния договор на производителите на лампи, за ограничаване на времето, през което лампите са годни за употреба. Т.е. няма технически проблем, а става въпрос за увеличаване на продажбите. Предполагам, че неоновата лампа може да бъде заменена с грамотно направен газов разрядник. Получава се форма на тока, подходяща за бързо зареждане на акомулатори по метод разработен от Бедини. Това се постига с исползване на мощен тиристор.

Ето как изглежда тока:

Неактивен Vale

 • Подготвен
 • **
 • Публикации: 176
 • Пол: Мъж
 • Скайп: valentin.mashiah
Re: Получаване на ел. ток от електрет
« Отговор #143 -: Ноември 14, 2018, 02:02:07 pm »
Ето я схемата на Бедини със дадени примерни параметри на кондензатора. Като се ползва дадения от Бедини капацитет на кондензатора, без проблем може да се подберът необходимия брой електрети, с необходимото напрежение и заряд, така че да се получи необходимия капацитет за зареждане на акомулатор.

Неактивен Vale

 • Подготвен
 • **
 • Публикации: 176
 • Пол: Мъж
 • Скайп: valentin.mashiah
Re: Получаване на ел. ток от електрет
« Отговор #144 -: Ноември 14, 2018, 02:04:42 pm »
За сходството на кондензатора закачен от едната страна за 'небето', а от другата за 'земята' с електрета вече споменах. Ето и схема, в която е отбелязан просто самозареждащ се кондензатор (от енегрията на околното пространство) т.е. квази-перманентно зареден кондензатор или просто електрет:

Неактивен Vale

 • Подготвен
 • **
 • Публикации: 176
 • Пол: Мъж
 • Скайп: valentin.mashiah
Re: Получаване на ел. ток от електрет
« Отговор #145 -: Ноември 14, 2018, 02:06:22 pm »
Вече се събраха около 5, а може и повече метода за получаване на ток от електрет, без да е необходимо исползването на каквато и да е енергия. Всички тези методи могат да бъдат исползвани за захранването на схема, чрез която да се управлява получаването на ток от електрет по възможно най-ефективня начин, т.е. не би било проблем в процеса да участват транзистори и тиристори.

Неактивен EDM electronics

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 917
Re: Получаване на ел. ток от електрет
« Отговор #146 -: Ноември 14, 2018, 03:01:37 pm »
Колега, ти успя ли да направиш някой от тези 5 метода на събиране на електричество от въздуха, за да го демонстрираш? Аз не вярвам в тези приказки, вярвам само на очите си. Не си направил, познах, нали?  :D

А аз съм правил такива опити - детекторен приемник. Като ученик слушах радио без пари с ток от въздуха.

Тиристори не се ползват там, където има нужда от бързина на превключването по простата причина, че има един п-н преход повече от транзистора, т.е. една потенциална бариера повече и оттам ниска скорост на превключване. Транзистори се ползват колега, транзистори...щото транзисторите ще уловят етера  ;D, а тиристорите не могат, затова и правят сигнала на трион.

С глупости се занимаваш колега, с глупости... Га изкараш ток от Тесла-електрета, че да си струва, т.е. да захраниш повече от 2 светодиода, пак пиши.

Неактивен Vale

 • Подготвен
 • **
 • Публикации: 176
 • Пол: Мъж
 • Скайп: valentin.mashiah
Re: Получаване на ел. ток от електрет
« Отговор #147 -: Ноември 14, 2018, 03:41:39 pm »
EDM electronics, изглежда не си прочел какво съм написал по въпроса за патента на Тесла № 685957. Жалко е, че някой хора се смятат за компетентни да дават отговори, на неща, които не са прочели. Всичко което съм написал е свързано с електростатичния прекъсвач на Тесла, който е исползван във втория метод, предложен от Тесла за сваляне на енергията от кондензатор. Също така и схемите на Бедини са поставени единствено поради предложения там прекъсвач. И понеже прекалено много разбираш, но не си се запознал с метода на Бедини, от графиката на тока се вижда, че прекъсвача включва много по-бавно, от колкото изключва. Точно мигновенното исключване се постига с тиристора. Ако искаше да бъдеш в час по темата, требваше да обсъдиш прекъсвачите. Получаването на ток от 'небето' и 'земята' не е предмет на тази тема.

Неактивен Михаил Кузмов

 • Успешен Експериментатор
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 520
 • Или не опитвай,или карай до край ! ОВИДИЙ
Re: Получаване на ел. ток от електрет
« Отговор #148 -: Ноември 14, 2018, 03:46:38 pm »
Да точно така! EDM квази-перманентно не е в час!

Неактивен dymelsoft

 • Administrator
 • Стабилен
 • *****
 • Публикации: 528
 • специалист, не носи на пиене
Re: Получаване на ел. ток от електрет
« Отговор #149 -: Ноември 14, 2018, 06:56:53 pm »
Еееех EDM недей така, Vale е грамотен човек. Особено си личи по думи и изрази като: "някой хора"; "исползван"; "исключване"; "исползването"; "требва" и др., пък и тиристорите са си друга бира, ти къде се буташ да даваш мнения.  ;)