Автор Тема: Получаване на ел. ток от електрет  (Прочетена 31388 пъти)

Неактивен Vale

  • Подготвен
  • **
  • Публикации: 107
  • Пол: Мъж
  • Скайп: valentin.mashiah
Re: Получаване на ел. ток от електрет
« Отговор #135 -: Май 15, 2018, 09:57:39 pm »
atos, според мен вечното фенерче ще стане ако се сложи подходящо съпротивление за да се забави и източването. Но трябва да се закачат няколко електрета паралелно, за да има все пак какво да излиза след съпротивлението. И идеята на dmitarp, да се вземе готов електрет не е лоша. Само трябва да се има в предвид, че всичко което слагат по разни устройства има само един електрод. Другия трябва да се направи, ама без да се повреди електрета. При нагряване на електрета му изтича 'живота'. Има формула дето превръща градусите в години и така проверяват колко ще работи един електрет. За сега съм виждал с продължителност на живота от 6 месеца до 10000 години.
« Последна редакция: Май 16, 2018, 11:03:51 am от atos »

Неактивен Vale

  • Подготвен
  • **
  • Публикации: 107
  • Пол: Мъж
  • Скайп: valentin.mashiah
Re: Получаване на ел. ток от електрет
« Отговор #136 -: Октомври 29, 2018, 12:11:32 pm »
Попаднах на материал, свързан директно с авторите на патента за електретна батерия под номер 2390907, който е поставен веча на тази страница. Има интересни подробности, които си струва да получат гласност. Става въпрос за установен контак през 2012г. от
издателя на списание "Нова енергетика" излизащо на руски език, господин Фролов А.В. office@faraday.ru . Описан е неговия контакт, с авторите на патента и има подробности, които г. Фролов е научил от тях. Става въпрос за изготвени образци на батериите с мощност 6.3 и 17 вата. Също така се изяснява, че електретите са домашно  произведени, което обяснява краткия срок на работа на изделието - 1 година или 8000 часа непрекъсната работа. Освн това става ясно, че контактите на г. Фролов с авторите на патента са прекъснати (изглежда през 2014г.) тъй като материалът е публикуван в броя от 2015г. Прекъсването на контакта е обяснено с това, че авторите на патента са били открити от 'европейски инвеститори'. Примерно по същото време беше затворена и страницата, на която изделието се рекламираше, и която аз съм поствил по-рано в тази тема. Има интересна оценка на г. Фролов за обема на световния пазар на батерии в размер на 90 милиарда $ годишно. Както може да забележим, до този момент предположената от г. Фролов  'конкуренция' на този пазар не е осъществене, и няма никакви изгледи да се случи в близко бъдеще. Остава единствено да предположим, че авторите на патента са получили пари и са дали обещание да мълчат, тъй като изминалите от тогава минимум 4 години са напълно достатъчни за да бъде извадено на пазара, едно толкова просто изделие. Съвсем логично е, ако тези хора създават заплаха за един пазар в резмерите посочени по-горе, да бъде намерен начин, те да бъдат накарани да мълчат. Още повече, тези хора са способни да правят в домашни условия електрети от плексиглас, което изглежда е доста по-сложно от правенето на електрети от пчелен восък. Така че, ако мълчанието се дължи на взети пари, все пак това би било най-щастливия изход, защото има и други, доста по неприятни методи, хората да бъдат заставени да мълчат (особено на Украина).
 
Ето и самия материал, както е публикуван в списанието от 2015г.