Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори

Всички недоразумения относно магнитите - ТУК!

(1/30) > >>

nizo:

--- Цитат ---Южният полюс на магнита е този, който търси север.
--- Край на цитат ---

june1900, полюсът който сочи географския север е северния полюс. Ако следваме грешната логика която представяш, за определяне на полюсите, то полюса който "гледа" кълновете е N.

atos:

--- Цитат на: nizo в Април 15, 2017, 03:58:17 pm ---june1900, полюсът който сочи географския север е северния полюс. Ако следваме грешната логика която представяш, за определяне на полюсите, то полюса който "гледа" кълновете е N.

--- Край на цитат ---
Добре де, както и да е, "обратната грешка" тук е възможна, по-важното е, че има реално проведен опит, а кой полюс влияе положително, june1900 може да каже от лично наблюдение.

Maistora52:
При положение че има някои световно приети условности кое е юг на Земята - кое Север, и съответно на Двете страни на един магнит... и съответното им оцветяване в червено и синьо...
Би трябвало да се каже така:
Магнитната Стрелка на магнитния компас, сочеща Север (N) - но всъщност Южният Магнитен полюс на Земята, е  Северният полюс на Магнитната Стрелка.
Обозначено с цветове - ако обозначаваме Юг с Червено, а Север със Синьо, то Синият край на Стрелката на Компаса, ще сочи Червеният Магнитен полюс на Земята.

От тези недоизказвания, масово много от хората остават заблудени, кое аджеба е Северен полюс на един магнит, кое Южен полюс.

И понеже с тези недоизказвания се въвеждат в смут всички, явно трябва да се подходи, както Атос съветва
--- Цитат на: atos в Април 16, 2017, 01:42:50 am ---... а кой полюс влияе положително, може да Се каже от лично наблюдение.

--- Край на цитат ---

Същата е и конфузията с Бединките...
Бедини казва всички Магнити да бъдат обърнати със Северният си полюс навън... и всички вкупом поставят магнитите си със тяхната Южна (червена) страна навън, защото тя СОЧИ СЕВЕР.
А пък ако ги сложат обратно, настава смут с Посоката на навиване на соленоидите...
Затова, лична проверка с Магнитите и Бобините - трябва да са На Отблъскване...
Друг е въпросът, с ефективността на двете страни на магнита и съответното поставяне - на отблъскване - на бобините.
Значи - пак трябва да се пробва и да се мери...
За да не се пишат глупости, че Бединката не работи!

june1900:
Според мен nizo е прав... и аз съм в грешка поне що се касае до лексикалната ми констатация.

И наистина, трябва да се обърне внимание:
- имаме народна мъдрост, подобното привлича подобно.
- имаме по-късна, мистична мъдрост: противоположностите се привличат.

И двете са верни. Въпросът е, че се прилагат за различни неща.

Когато магнитните полюси са били наименувани, наименувало ги е хорското простолюдно множество, разсъждаващо на принципа подобното привлича подобно и прилагащо го без да дискриминира между различните ситуации. Така северният полюс е сочещият север.

Но е ясно, че полюсът, който сочи на север, по всички закони на магнетизма е разноименния на онзи магнитен полюс, който се намира на север. (тоест в по-модерно време е установено, че северният магнитен полюс на Земята явно е южен, според магнитните тела... или че полюсът на магнитните тела, който сочи Земния север, явно е южен от гледна точка на планетата)

Така че... това е една онаследяваща се грешка и поредно доказателство, че човечеството и цивилизацията му на тази планета не е пример за здрав разум.

Аз винаги съм се питал, защо по дяволите не се коригира и осъвремени световното знание на база модерния научен напредък? Защо северен полюс продължава да се нарича северен, след като още между 30-те и 70-те години многократно е било установено, че единия се върти по часовника, а другия обратно на часовника? Защо в 21ви век полюсите продължават да се наричат от гледна точка на посоките, а не от гледна точка на въртенето на Земята около оста й?? Поради същата причина, поради която няма световно приета Свободна Енергия - научният напредък се спъва заради липса на културно развитие, съзнанието на човечеството е все още равнинно и не желае да развие версорни, спинови или вихрови схващания...

Както и да е... това само по себе си е друга тема.

Точно както atos казва - в книгата, на която се опира експериментирането ми, се казва, че що се касае до семената, ВИНАГИ облъчените семена са по-развити, независимо с кой полюс. При животните не е така - при тях контролата е по средата на ефектите. Но при семената контролата е най-ниско от всички ефекти.

Затова ще направя още проби, да. Ще пробвам да обърна плочката, и ще снимам резултатите. В момента се развиват слънчогледовите семена.

След това ще пробвам и с двата полюса - единия отдолу, другия отгоре, после обратно, после по-добрия да е и отгоре и отдолу.

За сега за себе си установявам, ако не друго, то поне че със сигурност облъчените с магнетизъм семена са по-развити. Както каза Dedo pop в темата за земеделието, да го перефразирам, вместо във всяка дупка - фекал... под всяко растение - магнит!

Maistora52:
Явно трябва да допълня, че е резонно двата "севера" да се отблъснат и ... понеже земята не може да направи "кръгом", това прави магнита (респективно магнитната стрелка), на които техният Северен полюс се ОБРЪЩА към Юг = Южния полюс на Земята.
Друг е въпросът, и това не е тема за дискусия тук - Кой всъщност е Северен полюс на Земята и Кой е Южен полюс.
 Това, което аз знам, а предполагам и ти Низо също, е че и двамата с теб живеем в Северното полукълбо на Земята, на което именно се намира и т.нар. неин Северен Географски Полюс и всъщност Южен Магнитен полюс.

Истината е с Магнита завързан за Конец е на полето... или извън панелките... Имам си един висящ на конец магнит в средата на стаята (виси от абажура на тавана), и Той най-честно ми показва, открай време къде е Север на Земята и къде Юг... тук при мен - насред полето, където няма никакви извънредни магнитни влияния, освен Земните и на моите Магнитни конструкции!
 Още повече - веднага ми подсказва, къде в стаята има прекалено силни магнитни влияния от разните мои магнитни конструкции.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия