Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори

Всички недоразумения относно магнитите - ТУК!

(1/18) > >>

nizo:

--- Цитат ---Южният полюс на магнита е този, който търси север.
--- Край на цитат ---

june1900, полюсът който сочи географския север е северния полюс. Ако следваме грешната логика която представяш, за определяне на полюсите, то полюса който "гледа" кълновете е N.

atos:

--- Цитат на: nizo в Април 15, 2017, 03:58:17 pm ---june1900, полюсът който сочи географския север е северния полюс. Ако следваме грешната логика която представяш, за определяне на полюсите, то полюса който "гледа" кълновете е N.

--- Край на цитат ---
Добре де, както и да е, "обратната грешка" тук е възможна, по-важното е, че има реално проведен опит, а кой полюс влияе положително, june1900 може да каже от лично наблюдение.

june1900:
Според мен nizo е прав... и аз съм в грешка поне що се касае до лексикалната ми констатация.

И наистина, трябва да се обърне внимание:
- имаме народна мъдрост, подобното привлича подобно.
- имаме по-късна, мистична мъдрост: противоположностите се привличат.

И двете са верни. Въпросът е, че се прилагат за различни неща.

Когато магнитните полюси са били наименувани, наименувало ги е хорското простолюдно множество, разсъждаващо на принципа подобното привлича подобно и прилагащо го без да дискриминира между различните ситуации. Така северният полюс е сочещият север.

Но е ясно, че полюсът, който сочи на север, по всички закони на магнетизма е разноименния на онзи магнитен полюс, който се намира на север. (тоест в по-модерно време е установено, че северният магнитен полюс на Земята явно е южен, според магнитните тела... или че полюсът на магнитните тела, който сочи Земния север, явно е южен от гледна точка на планетата)

Така че... това е една онаследяваща се грешка и поредно доказателство, че човечеството и цивилизацията му на тази планета не е пример за здрав разум.

Аз винаги съм се питал, защо по дяволите не се коригира и осъвремени световното знание на база модерния научен напредък? Защо северен полюс продължава да се нарича северен, след като още между 30-те и 70-те години многократно е било установено, че единия се върти по часовника, а другия обратно на часовника? Защо в 21ви век полюсите продължават да се наричат от гледна точка на посоките, а не от гледна точка на въртенето на Земята около оста й?? Поради същата причина, поради която няма световно приета Свободна Енергия - научният напредък се спъва заради липса на културно развитие, съзнанието на човечеството е все още равнинно и не желае да развие версорни, спинови или вихрови схващания...

Както и да е... това само по себе си е друга тема.

Точно както atos казва - в книгата, на която се опира експериментирането ми, се казва, че що се касае до семената, ВИНАГИ облъчените семена са по-развити, независимо с кой полюс. При животните не е така - при тях контролата е по средата на ефектите. Но при семената контролата е най-ниско от всички ефекти.

Затова ще направя още проби, да. Ще пробвам да обърна плочката, и ще снимам резултатите. В момента се развиват слънчогледовите семена.

След това ще пробвам и с двата полюса - единия отдолу, другия отгоре, после обратно, после по-добрия да е и отгоре и отдолу.

За сега за себе си установявам, ако не друго, то поне че със сигурност облъчените с магнетизъм семена са по-развити. Както каза Dedo pop в темата за земеделието, да го перефразирам, вместо във всяка дупка - фекал... под всяко растение - магнит!

Ksurnev:
Зачем просто, когда можно сложно?
Такава рубрика имаше в сп. "Техника молодежи".
http://mazeto.net/index.php?action=dlattach;topic=1946.0;attach=41491
Класическа физика. Много добър учебник - няма локуми....
Страница 240 - въпросът е решен отдавна.

atos:
Хайде да спрем с този спор, понеже ми напомня за една ситуация от книгата "Гъливер" - станала война между привържениците на тези, които чупели яйцето от тъпата страна и другите, които го чупели от "острата страна"...

Нека june1900, да каже кой полюс на магнита влияе позитивно върху растенията, да го отъждестви спрямо полюса, сочещ север (примерно), пък всеки да го кръщава както си ще (може и AXNFREU, пак примерно).

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия