Автор Тема: MEV Felipe Peña – мотор генератор  (Прочетена 13114 пъти)

Неактивен mito_kupona

 • Сериозен Експериментатор
 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 617
MEV Felipe Peña – мотор генератор
« -: Март 25, 2017, 08:52:32 pm »
Представям ви изобретението на испанския изобретател Фелипе Пеня от Монтихо Бадахос Испания, това е мотор генератор, който произвежда повече енергия, отколкото изразходва. До колкото разбрах човека казва, че всичко е в един корпус и мотора и генератора използват едно и също магнитно поле създадено от постоянните магнити. Има три четки и така, са направени, че може да се изменя ъгъла между тях и така да се повишава или понижава мощността. Този мотор генератор произвежда постоянно напрежение на изхода, но има и друга разработка, която произвежда променливо напрежение на изхода.
     Доколкото разбрах отначало, са му отказали патент за Испания, защото според техните нормативни документи „такова животно нема“, което може да се самозахранва и да произвежда повече енергия от вложената. Международен патент е получил през месец юли миналата година и сега човека търси спонсори, за да започне масово производство на тези мотор-генератори за постоянно и за променливо напрежение. Според неговите думи могат да се достигнат мощности в мегавати. Тези мотор генератори според него могат да се използват за електромобили, в индустрията и за, какво ли не.
      Между другото да вметна, че този човек е бил строителен работник и през 2008 година е останал без работа и е излязъл на трудовата борса и понеже е имал много свободно време е започнал да изучава физика и електроника в къщи. И от там лека-полека е прозрял истината и е стигнал до идеята за този мотор генератор. Отнело му е около 3-4 години и много труд, за да постигне тези резултати.
 Омръзна ми да повтарям, че в съвременната физика и електротехника всичко е тотално сбъркано из основи, затова представителите на тази гилдия никога няма да направят генератор на свободна енергия, а сега го и доказвам, не за първи път. Такива устройства за свободна енергия ги правят архитекти, строителни работници, градинари, каруцари, защото главите им, са чисти от лъжите и простотиите с, които ни залива съвременната „наука“.
   Качвам няколко линка, на които може да се види този мотор генератор. Има и няколко клипа в, които Фелите Пеня обяснява точно, как може да се направи този мотор генератор, дава инструкции на хора, които искат да го репликират. Като влезете на тези линкове ще излязат всичките му клипове.
https://www.youtube.com/watch?v=T_s4dsuSvt8 и още https://www.youtube.com/watch?v=T_s4dsuSvt8&list=PL2iovyMR9GjkHfSzlC38r3yT4o_YchlKQ и още https://www.youtube.com/watch?v=_-J46dxOEv0
     Човека казва, че благодарение на инструкциите, които е дал в клиповете си този мотор генератор е повторен успешно в Мексико, САЩ и от няколко човека в Испания.
   Ето на този линк Фелипе Пеня обяснява принципа на действие на мотор генератора. https://www.youtube.com/watch?v=gfPef4Q2jkg
   Свободната енергия съществува, разберете го най-после.
« Последна редакция: Март 26, 2017, 05:51:59 pm от Maistora52 »

Неактивен ppipilica

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 302
 • говори на жаргон и пише на "старобългарски"
Re: MEV Felipe Peña – мотор генератор
« Отговор #1 -: Март 25, 2017, 11:53:18 pm »
Това дето го е открил е интересно и май има връзка с тази схема, лошото е че не помня от къде съм я свалил, помня че устройството било Немска разработка или Немци го намерили някъде работещо.
Ся съм разкостил два мотора и ще го пробвам, а отделно имам и два мотора с три четки фабрично, значи ще пробвам и метода на Фелипе.

Неактивен epwpixieq-1

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 584
 • Пол: Мъж
 • e^(пi)+1=0
Re: MEV Felipe Peña – мотор генератор
« Отговор #2 -: Март 26, 2017, 06:57:59 am »
Според мен не си губете времето. Това не го казвам за да обезкуражавам а просто за да ви спестя време, което може да се използва за по-ползотворни изследвания.
Тези типове клипове с много говорения и показване на замервания, може да са много заблуждаващи за тези които гледат така и за тези които претендират, че разбират това което си мислят че показват.
Ако има реална мултипликация на мощност (енергийно извличане или лостов ефект), това трябва да се проявява по някакъв недвусмислен начин и би било сравнително лесно да се определи и покаже в опитна установка на база на реално умножаване на мощност.  Всичко останало е най-меко казано граничен случай, в който предполагаемо и демонстраторите не разбират това което правят, и в най-добрия случай са попаднали на интересен ефект а в по-лошия се самозаблуждават поради своето незнание на материята.
« Последна редакция: Март 26, 2017, 05:58:50 pm от Maistora52 »

Неактивен ppipilica

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 302
 • говори на жаргон и пише на "старобългарски"
Re: MEV Felipe Peña – мотор генератор
« Отговор #3 -: Март 26, 2017, 10:21:29 am »
И ся кво да ма еде отвътре че не съм пробвал ли. Има една поговорка, залудо работи залудо не стой, колко време ще загубя за тоя опит ми ако се подкваси морето а.
То по твойта логика кво да праим, нищо че е най лесно с бира в ръка пред ТВ-то.

Неактивен mito_kupona

 • Сериозен Експериментатор
 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 617
Re: MEV Felipe Peña – мотор генератор
« Отговор #4 -: Март 26, 2017, 11:57:57 am »
ppipilica, радвам се, че и ти си схванал моите принципи, има СЕ - няма СЕ, ние сме длъжни да проверим - това е начина.

epwpixieq-1, нямах време да изгледам всички клипове на Фелипе Пеня, но в един от тези, които гледах той обясни, че мотор генератора е тестван от специална комисия, която е доказала, че това устройство произвежда повече енергия от вложената и по нормативните документи в Испания, няма как да бъде регистрирано, защото тази нормативна база така е направена, че защитава конвенциалната енергетика, позната история, но в крайна сметка устройството е било регистрирано и в Испания.
   Ето тук https://www.energymev.org/espa%C3%B1ol/tecnolog%C3%ADa-mev/ е уеб страницата на проекта на испански и на англииски.
   А тук https://es-es.facebook.com/energymev/ е страницата във facebook.
    И тук още информация https://www.grupolam.net/2016/01/31/c%C3%B3mo-aprovechar-la-energ%C3%ADa-en-el-mundo-y-reducir-la-contaminaci%C3%B3n-en-nuestro-planeta/
   На втората снимка, която съм качил на първия амперметър пише „entrada„ това е консумацията на входа и на втория пише „salida“ това е тока на изхода.
« Последна редакция: Март 26, 2017, 06:00:38 pm от Maistora52 »

Неактивен epwpixieq-1

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 584
 • Пол: Мъж
 • e^(пi)+1=0
Re: MEV Felipe Peña – мотор генератор
« Отговор #5 -: Март 26, 2017, 06:54:18 pm »
И ся кво да ма еде отвътре че не съм пробвал ли. Има една поговорка, залудо работи залудо не стой, колко време ще загубя за тоя опит ми ако се подкваси морето а.
То по твойта логика кво да праим, нищо че е най лесно с бира в ръка пред ТВ-то.

Не не е такава логиката. Както написах по-горе въпросът е за концентриране на работата в изследвания който имат (поне идея) за видимо мултиплициране на енергията. Ако избора е само между това  да следва как някой сглобил схема и показва замервания и другите около него (образно казано) кимат с глави, защото уредите показвали нещо странно и това да се пие бира пред ТВ-то, то тогава нещата не са на добре. Човек, трябва да натрупа достатъчно познание и да използва здрав разум, и определено логическо мислене, за да може да отсее плевелите с които е пълен нета ( и все повече се пълни ), и да се насочи към проблемите и изследванията които имат потенциал за практически решения. В противен случай, след няколко такива залитания след хора с оптимистични замервания, и години без резултати, човек може да започне да се обезкуражава, ако изследователския дух не му е в кръвта, и го държи здраво на земята, и може да залитне към  „бирата пред ТВ-то“ (както поетично се изразихте) или към други подобно интелектуално вредни занимания.  Но това, предполагам, може да се усети само след десетилетие по тези пътеки и е трудно да се възприеме като съвет.

@mito_kupona,

Това, че някой някъде замерва и показва нещо, с което други „по-знаещи“ се съгласяват и кимат с глави, не доказва нищо. Човек, трябва да гледа критично към всичко, в крайна сметка затова имаме глави на раменете си.
На страниците на нета има много хора показващи и замерващи какви ли не неща, и в много отношения абсолютни глупости, този човек няма да е първия или последния който заблуждава  себе си а и хората около него от показанията на уредите. В крайна сметка не уредите са тези които казват дали нещо е повече от или по-малко като енергия или свършена работа, трябват съизмерими показатели в света които резултати ние може осезаемо да усетим.
От друга страна, късмет в изследванията, ако се получи така че греша, аз ще съм първият който ще признае грешката и ще се извиня на колегите за така изразявания негативизъм ( реализъм, от моя страна ), и даже би ми се искало това да се случи, но нещо ми подсказва, че ако се следват такива „изобретатели“ това ще остане само като мечта.
« Последна редакция: Април 05, 2017, 09:12:26 am от Maistora52 »

Неактивен mito_kupona

 • Сериозен Експериментатор
 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 617
Re: MEV Felipe Peña – мотор генератор
« Отговор #6 -: Март 26, 2017, 07:17:24 pm »
    epwpixieq-1, аз съм от хората, които не вярват на никой и нищо, докато не видят с очите си и не пипнат с ръцете си, но в случая с мотор генератора на Фелипе Пеня, нещата, са очевадни и въпреки това аз, пак си имам едно на ум. И аз съм много мнителен, но ако трябва да сме реалисти, нека не бъдем, като шопа, гледа жирафа пред него и вика „такова животно нема“.
    Нямам време сега да се занимавам с този мотор генератор, защото първо не съм фен на устройства за СЕ, в които има движещи се части и в момента се занимавам с още 3-4 проекта. Надявам се някой друг член на форума да се опита да репликира това устройство и да покаже резултатите, а ако намеря време и аз ще го спретна. Този мотор генератор не е сложен и може да се повтори от хора с елементарни познания по електротехника, които се придобиват до осми клас.

Неактивен lpoik

 • Подготвен
 • **
 • Публикации: 187
Re: MEV Felipe Peña – мотор генератор
« Отговор #7 -: Март 26, 2017, 08:51:27 pm »
Колега  mito_kuponа, стана ми интересен мотор-генератора. Какъв мотор е най-подходящ за експерименти? То по тази логика става перпетуум мобиле, щом изходния ток е по-голям, би трябвало може да дозарежда акумулатора.
« Последна редакция: Април 05, 2017, 09:14:42 am от Maistora52 »

Неактивен mito_kupona

 • Сериозен Експериментатор
 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 617
Re: MEV Felipe Peña – мотор генератор
« Отговор #8 -: Март 26, 2017, 10:23:45 pm »
lpoik, намери си някакъв постоянно токов мотор и пробвай с него, с такъв мотор Фелипе Пеня прави демонстрациите на клиповете си.

Неактивен mito_kupona

 • Сериозен Експериментатор
 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 617
Re: MEV Felipe Peña – мотор генератор
« Отговор #9 -: Март 28, 2017, 12:45:26 am »
   Ето тук  https://www.youtube.com/watch?v=D3uSidfuJRY може да се види една от репликациите на мотор генератора на Фелипе Пеня.
   Някой от нашия форум прави ли нещо по въпроса?  Ковърделе искаше работеща схема, ето му работеща схема, ама няма кой да я направи. Хората работят, а не разтягат локуми, както тук.
« Последна редакция: Април 05, 2017, 09:15:25 am от Maistora52 »

Неактивен Коев

 • Подготвен
 • **
 • Публикации: 110
Re: MEV Felipe Peña – мотор генератор
« Отговор #10 -: Март 28, 2017, 09:07:47 am »
Използва се в демонстрациите постояннотоков, колекторен мотор, с два полюса на статора /- северен и южен сегмент/ от постоянни магнити.
Трябва да е с открит колектор, за да може допълнителната трета четка да се постави лесно върху колектора между другите две четки.
Аз използвам такъв вид моторче като дц генератор-динамо. Моторчето е от вентилатора на парното на стар фолксваген.Има ги хвърлени в пунктовете за скрап, колекторът им е открит, а някои от тях са удобни за разглабяне и сменяне на оригиналния ротор с ротор от други колекторни мотори / на 220в АС/ и за смяна на плъзгащите лагери  /втулките/, със сачмени.
« Последна редакция: Април 05, 2017, 09:16:57 am от Maistora52 »

Неактивен rokssi2

 • Наблюдаващ
 • Публикации: 25
Re: MEV Felipe Peña – мотор генератор
« Отговор #11 -: Март 28, 2017, 05:28:52 pm »
Искам и аз да ви помогна. Почти всички мотори за чистачки на леки коли и камиони са с 3 четки. Желая ви успехи.
« Последна редакция: Април 05, 2017, 09:17:25 am от Maistora52 »

Неактивен coke2k

 • Експериментатор
 • Стабилен
 • ***
 • Публикации: 572
 • Пол: Мъж
Re: MEV Felipe Peña – мотор генератор
« Отговор #12 -: Март 31, 2017, 10:07:48 pm »
Колеги . има хляб в това глупаво моторче. Аз не вярвах ама започвам да си мисля. че има нещо вярно. Използвам преработена мотор-турбина от прахосмукачка. Отрязъл съм статорната намотка и съм сложил ПМ . ротора без изменение. На корпуса има място за трета четка. Действително произвежда по високо напрежение и по малък ток спрямо вложения, НО като се умножат токовете и напреженията на входа и на изхода се получава някаква аномалия в мощностите. Не се бъзикам. Ще пусна видео скоро.
ПС. Мите благодарско че вкара темата, аз миналата година като го гледах изобщо не сметнах за интересно да го пробвам...

Неактивен mito_kupona

 • Сериозен Експериментатор
 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 617
Re: MEV Felipe Peña – мотор генератор
« Отговор #13 -: Март 31, 2017, 10:34:55 pm »
coke2k, мотор генератора на Фелипе Пеня работи, доказано е от специална комисия от сериозни специалисти. Именно един от тези специалисти е приятел на мой много добър приятел и партньор испанец с, който работим понякога заедно и този специалист е информирал моя приятел и той ме увери, че това изобретение работи, иначе съм запознат с него отдавна, но не гледах сериозно на него, поради факта, че има движещи се части, а аз не съм фен на такива разработки.  Първоначално, са му отказали регистрация на изобретението, защото по испанските нормативни актове не може да се регистрира, и мотор, и генератор в един корпус, а трябва да се регистрират по отделно, но в случая просто няма начин, но в последствие все пак е регистрирано това устройство.

Неактивен Коев

 • Подготвен
 • **
 • Публикации: 110
Re: MEV Felipe Peña – мотор генератор
« Отговор #14 -: Март 31, 2017, 11:22:01 pm »
соке-2к, предполагам, че моторчето ти е от прахосмукачка ,,Чайка''.
С какво напрежение прав ток го въртиш след преработката?