Автор Тема: РАЗМИСЛИ И СПОРОВЕ ОТНОСНО СЪЩНОСТТА НА ЕТЕРА  (Прочетена 122207 пъти)

Неактивен atos

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 3 896
 • Мисля, следователно...мисля!
Re: РАЗМИСЛИ И СПОРОВЕ ОТНОСНО СЪЩНОСТТА НА ЕТЕРА
« Отговор #480 -: Май 15, 2018, 04:53:11 pm »
А: Почти няма какво повече да разбереш, както казах по-рано. Всички материали познати на човека са с груба текстура и умовете на хората все още не са в състояние да разберат по-фините силови проявления или модификации на движението. Чистата енергия във всичките си модификации е абсолютно непозната на човека. Това, което човек нарича топлина, гравитация, светлина, електричество и магнетизъм, са по-грубите атрибути - изменени състояния на непознат, смекчен, високо развит силов източник. Те са резултати, а не причина. Истинската сила, недостигнатата енергия, изпълва цялото пространство, пропива цялата материя. Навсякъде съществува безкрайно море от абсолютно движение. След като тази първична същност сега не може да афектира материята, човешките сетива могат да бъдат повлияни от вторичните атрибути на тази енергия."

Това, което преди време споменах, като чиста първична енергия, без/преди наличието на материя (в една друга тема) и неразбирането на някои съфорумци (не помня вече кои точно) с въпроса "Какво разбираш под чиста енергия" - така и не успях да им обясня тогава! Колкото и да говорех за това, че ние, хората познаваме и ползваме само тази енергия от "вторичен" вид - такава, каквато е "затворена" в материята и се освобождава при познатите ни физични и химични реакции, разбиране нямаше! Не очаквам и сега да има, разбира се!
Тук се говори точно за тази енергия!
Има и една замряла тема, отворена от edin (и заклеймена от Майстора), в която се цитират същите познания:
http://mazeto.net/index.php/topic,8843.msg58810.html#msg58810


Цялата матeрия на Всeлeната e изградeна от eтeр. Eтeрнитe частици са градивнитe блокчeта на eлeмeнтарнитe частици, на атомитe и молeкулитe. Тe са застиналата първична фина божeствeна eнeргия, забавeна в своя бяг и матeриализирана чрeз тeзи eтeрни тухлички като по-­грубата матeрия на нашия триизмeрeн свят.
Физичeският eтeр e и нeизчeрпаeмото гориво на всички eнeргийни и матeриални процeси в Космоса.

"Материята е забавено движение на енергията!"
Тази концепция е споделял и hyparh многократно, (че материята е "кристализирала" енергия), аз също - че материята е проекция на енергията, срещнала своя "екран" (за да се проектира като материя), както лъч светлина среща бяла стена и само тогава е видим за нас! Виждаме неподвижна точка, макар, че носителят на проектираната информация се движи с невъобразима скорост, възприемаме проекцията му за неподвижна!
Да, ще кажат някои, но материята не е неподвижна? В сравнение със скоростите на движение на въпросните етерни енергии, за които става дума, си е направо "замръзнала"!

Ако се задълбочим в разбирането на този пример:
Цитат
А:"Можеш ли да си представиш една безкрайна редица от железни топчета, преминаваща покрай теб в линия в хоризонтална посока, с определена скорост? Нека сега в този мислен експеримент вземем едно стъкло от прозорец и бавно го придвижим към редицата така, че ръбът му да бъде ударен от едно топче. При това цялото стъкло ще потрепери от удара, дори куршумът да засегне само една точка от стъклото. Сега си представи, че скоростта на редицата се увеличава хилядократно; при това стъклото поднесено на пътя й ще бъде гладко изрязано като с пила, която си проправя път без да се получи нито една фрактура. Човек, който стои близо до редицата куршуми, сега ще чува дълбок звук, предизвикан от триенето между куршумите и въздуха. Увеличи постепенно скоростта им и този звук ще се изостри - от нисък ще се измени към по-остър и висок, докато не стане пронизително писклив. Сега увеличи скоростта отново и отново и тоналността ще намалее постепенно докато не достигне първоначалния нисък тон. С увеличаване на скоростта ще настъпи тишина - единствено тишина, вече колкото и да се увеличава скоростта им. Достигнахме до скорост на движение на тази редица стотици километри в секунда, но нека сега я увеличим хилядократно, за да достигне милиони километри в секунда. Сега за окото ще се появи едва доловима червена светлина. Видимо редицата вече изглежда като непрекъсната линия. Червеникавата линията ще бъде напълно еднородна независимо от това, че отделните куршуми може да се намират на разстояние няколко километра един от друг. Нека сега въведем нашето стъкло на пътя им. В точката на контакт ще възникне фонтан от искри и там стъклото ще се разтопи.
Сега увеличаваме скоростта двукратно, трикратно, отново и отново, червената линия ще засияе по-ярко, след това ще стане ослепителна, като с увеличаването на скоростта, накрая ще стане бяла. Човекът ще вижда това като някаква безкрайна линия от "нещо", солидна като метал светещ в бяло (дори разстоянието между отделните куршуми да е хиляди километри) човек няма да може да докаже, че тази линия е изградена от отделни елементи. Ако вкараме сега стъклото или каквато и да е друга субстанция, просто ще се разтопи. Твърдата материя на секундата ще се втечни и ще се отложи като тънък филм по повърхността на всеки куршум.
Нека сега главоломно увеличим тази скорост до милиони и милиарди километри в секунда, при което топлината постепенно ще изчезне, както стана със звука в началото. Ярката светлина сега ще премине постепенно през основните цветове в обратен ред, започвайки с виолетово и свършвайки с червено, а след като червеното избледнее редицата от куршуми ще изчезне за възприятията на зрителя. Сега към редицата няма нито светлина нито звук - очите и ушите не долавят нищо. Ако сега вкараме стъклото или какъвто и да е друг обект, няма да се случи нищо, което човек да отчете; молекулите на стъклото се разделят отпред след което се събират отзад и така редицата преминава свободно през него като светлина, оставяща стъклото непокътнато.

ще разберем идеята за съществуването на първичните енергии, които се движат с огромни скорости в етера! Разбира се, примерът с железните топчета е само заради добиване на "човешко-мозъчна" представа - естествено, че не са железни топчета! Но е нещо, за което ние (хората) нямаме изградени понятия!

Тук стигаме и до концепцията на edin за това, че всичко е вълни!
Ако приемем/допуснем, че гореописаните процеси са "реалното положение на нещата", оказва се, че и това е вярно!
Описаните етерни енергии са информация в чист вид. Пренасят се в етера чрез (непосилни за представа) високи скорости и техните носители (засега - понятийно неопределими с думи за нас) се движат през интервали, което определя вълново-честотната им характеристика. Тези интервали са нереални за нас от гледна точка на скоростта и ние бихме ги възприели като непрекъснати "струни", ако можехме изобщо да ги "видим".

Тази концепция обединява в ЕДНО както вълновата, така и холографската, струнната, също и торсионната теории!
Изглежда всяка от тях е "поглед от определен ъгъл" към едно и също нещо!

Остава отворен (за простите човешки представи) въпросът - какви са посоките на движение на тези енергии!
Може би във всички посоки едновременно? Те не биха си пречили, понеже нямат характеристиките на материя (както два кръстосани светлинни лъча не си пречат).

Ако е така, наистина нямаме количествена съизмеримост за представа на "обема" от енергия в който плуваме!

И още - ако гравитацията е "смущение" в пътя на преминаващите етерни енергии през материята, това означава, че в материята има "жалузи" (условно да ги наречем), които са ориентирани перпендикулярно на етерното налягане. Аналогията е с жалузите на климатик, чрез което насочваме струята в една или друга посока. Корабно платно също е добра аналогия. Въпреки, че не са точно жалузи, а по-скоро "клапи", понеже действат еднопосочно!
Интересното е, че тези "клапи" не са зависими от положението на тялото (колкото и да въртим едно тяло, то пак пада в една посока), а са избирателни спрямо вида конкретна етерна енергия и правят смущение само в нея?

Според този извод, би следвало за гравитацията да е "отговорен" именно остатъкът на тази етерна енергия, която е "виновна" и за проектирането на материята! В това има логика, понеже точно тази енергия би намалила "плътността" (може би честотата или скоростта) си и именно тя би изпитала въпросните 'смущения' при преминаването си през материята!
Тук е и явна връзката между масата на материята и гравитацията - оказва се, че не едното предизвиква другото, а че са две следствия от един процес!
Други мнения?
« Последна редакция: Май 15, 2018, 05:28:00 pm от atos »

Неактивен hyparh

 • Сериозен Експериментатор
 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 973
 • Пол: Мъж
 • As above, so below
Re: РАЗМИСЛИ И СПОРОВЕ ОТНОСНО СЪЩНОСТТА НА ЕТЕРА
« Отговор #481 -: Май 15, 2018, 09:00:26 pm »
Разбиранията на Edgar Hollingshead (препоръчвам да потърсите неговото име в Гугъл + думичките "odic ray") се припокриват на над 90% с тези принципи. Разликата е, че според него електричеството и магнетизма са субстанции, докато тук се твърди обратното.

Той казва:
- ако окажем съпротивление върху магнитното поле (чрез метал) получаваме електричество;
- ако правилно окажем съпротивление върху електричеството, получаваме електрическа дъга;
- оказваме съпротивление върху тази ел. дъга чрез запалим материал и получаваме пламък и топлина;
- оказваме съпротивление на този пламък чрез кислород и водород, и получаваме звук;
- ако окажем съпротивление върху тази субстанция чрез ампераж, получаваме кохезия под формата на хелий.

Т.е. това са стъпки на последователно оказване на съпротивление върху енергиините проявления и получаваме стълбица в низходящ ред – от най-фините до най-грубите проявления. Като последното представлява агрегиране на осезаема материя.

Да, ще кажат някои, но материята не е неподвижна? В сравнение със скоростите на движение на въпросните етерни енергии, за които става дума, си е направо "замръзнала"!

Абсолютно. От написаното излиза, че "движението, чисто и просто" се осъществява със скорост, която не можем да проумеем дори частично. Та ние не можем да го направим дори с ротациите на елементарните частици (било то спинови или орбитални).

Остава отворен (за простите човешки представи) въпросът - какви са посоките на движение на тези енергии!
Може би във всички посоки едновременно? Те не биха си пречили, понеже нямат характеристиките на материя (както два кръстосани светлинни лъча не си пречат).

Това е хубав въпрос, за който и аз се замислих. И аз си мисля, че е във всички посоки, вероятно с някакво установяване на определен ред (и по-конкретна посока) около материални струпвания.

Интересното е, че тези "клапи" не са зависими от положението на тялото (колкото и да въртим едно тяло, то пак пада в една посока), а са избирателни спрямо вида конкретна етерна енергия и правят смущение само в нея?

Точно и моите мисли бяха такива. Аз наричам и магнитите "клапи", понеже частиците им са подредени така, че оказват съпротивление на енергията и тя "пада" едно ниво надолу, преобразувайки се в магнитно поле. После може да "снишим" това магнитно поле до електричество, после до топлина и т.н.

Един от методите да пренаредим градивните блокчета например на метал, е да го подложим на земните телурични токове. Така той може да стане модифициран клапан за някой от двата ефирни потока (този към или този от Земята), като частично или изцяло го преобразува в чисто движение - увеличаване или намаляване на теглото. Друг метод е облъчване с одическите лъчи на Едгар Холингшед.
Друго интересно, което можем да отбележим в този ред на мисли, е че има сведения от космонавти за това, че далеч (подчертавам далеч) от земната атмосфера не се виждат звезди. Това се получава защото на светлината й трябва някаква форма на материя, за да стане осезаема за очите ни. Т.е. пак опираме до оказване на спирачен момент и слизане с ниво надолу, което е осезаемо за нас. Този резистивен момент за светлината се осъществява от атмосферата.

Отбелязвам също, че преведените цитати от предната страница, са от книгата "Etidorhpa", в която има още доста интересни разяснения за различни физични процеси, включително и такива непознати на човек живеещ на повърхността на Земята (но които се наблюдават на дълбочина 100-200 километра).

Активен juliang

 • Главен инквизитор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 2 389
Re: РАЗМИСЛИ И СПОРОВЕ ОТНОСНО СЪЩНОСТТА НА ЕТЕРА
« Отговор #482 -: Май 15, 2018, 09:31:19 pm »
... но които се наблюдават на дълбочина 100-200 километра).
Никой няма ни най-малка представа какво се случва на дълбочина 100 километра под земната повърхност. Всичко с което разполага науката са догадки. Единствено по косвени признаци е определена приблизително масата й, оттам се съди за това от какви материали се състои това, което я запълва. Земетресенията и ядрените опити пък са спомогнали да се определи донякъде структурата - поне дали е твърда или не, и са достигнали до нещо като консенсус, че май не е твърда. Отново само като догадки въз основа на някакви много косвени наблюдения.

Ако някой твърди че знае (да не говорим пък за "наблюдения") на процесите на такава дълбочина - лъже, или си въобрзява.

Неактивен hyparh

 • Сериозен Експериментатор
 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 973
 • Пол: Мъж
 • As above, so below
Re: РАЗМИСЛИ И СПОРОВЕ ОТНОСНО СЪЩНОСТТА НА ЕТЕРА
« Отговор #483 -: Май 15, 2018, 09:43:43 pm »
Официално да, но "официалното" не е последна инстанция ;)

Активен juliang

 • Главен инквизитор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 2 389
Re: РАЗМИСЛИ И СПОРОВЕ ОТНОСНО СЪЩНОСТТА НА ЕТЕРА
« Отговор #484 -: Май 16, 2018, 07:00:39 am »
Официално да, но "официалното" не е последна инстанция ;)
Говориш за "наблюдение", което означава лично присъствие или изпращане на съответната апаратура на такава дълбочина. Такова не се е случвало - нито официално, нито неофициално (освен в романите на Жул Верн и още един съвеЦки писател, както и във филма "Ядрото").
А ако ще си говорим за нЕкои личности с махала, багети и такива гледащи задълбочено пъпа си... аре няма смисъл.
« Последна редакция: Май 16, 2018, 09:59:07 am от atos »

Неактивен caduceus

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 316
Re: РАЗМИСЛИ И СПОРОВЕ ОТНОСНО СЪЩНОСТТА НА ЕТЕРА
« Отговор #485 -: Май 16, 2018, 10:16:34 am »
Явно не си чувал за Remote viewing  :) И това е само един от методите, развит през студената война - има поне още три... Които са задължителни за персонала на висшите разузнавателни отдели на великите сили, да не говорим че се ползват широко и в бизнес средите, предимно за промишлен шпионаж.
Айде първо да завършиш ВИШО, после малко от малко да понаучиш език, да се образоваш по някои по-съвременни теми и ЧАК тогава да се изказваш, а?
Незнанието не е извинение, а симптом - а най-лъщящото невежество е това на многознайковците.
Дай Боже по-малко да стават, ама едва ли  :)

ПП
Кратка извадка от една статия по въпроса:
................
Какво представлява Remote Viewing

Remote Viewing (RV) е строго структурирана техника, която дава възможност на нашето подсъзнание да добие достъп до недостъпни цели – относно хора, географски места, обекти или събития в миналото, настоящето и бъдещето.

Сесията по Remote Viewing започва с точно формулирано задание (на английски език – „cue“), което дефинира данните, които целим да придобием.

Заданията варират в изключително широк спектър – от следващото използване на ядрено оръжие на Земята до намиране на отдавна изгубен ценен предмет във вашия килер.

Remote Viewing е разработено от ЦРУ и Въоръжените Сили на САЩ в началото на 70-те години на миналия век чрез подробно изучаване на начина, по който нашия мозък извлича данни на подсъзнателно ниво. В резултат на няколкогодишни строго секретни изследвания е създаден протокол, следването на който дава възможност на нашия мозък да следва процеса на подсъзнанието за извличане на информация. Това ново умение много бързо довело до резултати с високо ниво на прецизност, превишаващи първоначално зададените изискавания. В началото е била поставена задачата да се развие методика, която да позволява да се извличат данни с 60-65% достоверност. Експерименталните резултати обаче надминали очакванията – професионалните протоколи дали възможност на добре обучен вюър да добива информация с 80% достоверност, а при работа в екип от 5-6 човека резултатът е 100%. Тези резултати веднага дали зелена светлина на внедряването на програмата в реални военни разузнавателни операции.

Въпреки че много хора гледат на Remote Viewing като на пси-умение, фактически то представлява научно разработена методика за извличане на данни от всякакъв вид. Това може да се счита като първото, изкуствено създадено от човека умение за отключване на подсъзнанието ни и неговата естествена възможност за постоянно добиване на точна и надежна информация относно почти всичко, което човек пожелае да научи.

Майор Ед Деймс, може спокойно да се счита за най-елитния инструктор в света на Remote Viewing е човекът, благодарение на когото това умение беше отворено за цивилния сектор. С риск да прозвучи нескромно, трябва да се отбележи, че Ед Деймс и неговите инструктори осигуряват най-ефективната тренировъчна програма за обучение по Remote Viewing.

Другото голямо достижение на Ед Деймс е усъвършенставането на първоначално разработения протокол от Инго Суон и извеждането му до безкомпромисно безупречно ниво.

Програмата за обучение предлагана от Sunbeam Intelligence е изцяло базирана на методиката на обучение на Ед Деймс, основана на 25 годишен опит в използването на техниката, и предлага елитен професионален протокол, изучаващ се единствено на частни семинари
................

Неактивен hyparh

 • Сериозен Експериментатор
 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 973
 • Пол: Мъж
 • As above, so below
Re: РАЗМИСЛИ И СПОРОВЕ ОТНОСНО СЪЩНОСТТА НА ЕТЕРА
« Отговор #486 -: Май 16, 2018, 10:34:55 am »
Caduceus, доста интересна информация е това.

А относно "Etidorhpa" (книга разказ) - ами, който има желание, нека я прочете, не е някаква тайна. Тогава вече човек може да си вади изводи истина ли е или не. Получава се точно като при разказите на Гребенников, в които много хора не вярват.

Проникнали са в тези свръхдълбоки пещери от проходи на повърхността. Т.е. това са естествени тунели, зали и проходи, продължаващи хиляди километри и спускащи се стотици надолу.
Аз не виждам нищо чудно в това. И да -
наблюденията са лични и на място. Мога да разкажа много по въпроса, но мястото не е в тази тема, а и 97% от хората просто няма да го приемат като възможност да бъде истина, тъй че не виждам смисъл.

Неактивен atos

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 3 896
 • Мисля, следователно...мисля!
Re: РАЗМИСЛИ И СПОРОВЕ ОТНОСНО СЪЩНОСТТА НА ЕТЕРА
« Отговор #487 -: Май 16, 2018, 10:50:14 am »
Ако някой твърди че знае (да не говорим пък за "наблюдения") на процесите на такава дълбочина - лъже, или си въобрзява.

Юлиане, надявам се, че под "някой" имаш в предвид "някой човек"?
Защото информацията, постната като цитат от книга (от Хипарх) не може да е продукт на човешко знание.
Дали вярва някой или не, това е съвсем друга тема, за мен тази концепция е изтъкана от неопровержима логика!
Тук не става дума за вяра, дори не за теза или теория, а за познание, което някой се опитва да предаде на хората.
Това, че още не сме готови да го приемем е повече от явно!
Аз не намирам противоречия, колкото и да е стряскащ сблъсъка с насадените ми представи и "научни фундаменти"...
Ако за миг си извадим главата от собствения аквариум (където уж всичко е "проверено, изчислено и доказано", но има толкова много неизвестни, че е по-удобно да не ги забелязваме), можем сами да си направим и други изводи.
Напълно възможно е цялата тази "палитра" от етерни енергии/движение да е с различни по интензитет и честоти характеристики, като при това разликата в скоростите/честотите на някои от тях да е в такъв порядък, че да са "невидими" една за друга, както материята е "невидима" за повечето от тях!
Единият вид да е причина за гравитация и маса на материята, както и за съществуването на самата тази материя.
Друг вид да е причина за магнетизма (по някаква причина именно елементът Fe е способен да предизвика въпросните "смущения" в движението на енергията през масата).
Трети вид да е причина за електричеството, четвърти - за светлината и т.н.
Логично е енергиите, чиито "смущения" сме способни да наблюдаваме/засичаме/ползваме (но винаги чрез "замесена" материя) да са близко по интензитет и някои от тях да се трансформират една в друга при взаимодействието си с определена материя!
Пример за това са електричеството и магнетизмът!
Логично също е някои енергии/информация със свъхголеми скорости да успяват да пренасят "налагат" информационни шаблони върху тази част от човешкото съзнание, (тъй като съзнание е различно нещо от материалния му носител-мозък), която сегашната "наука" смята за невъзможна за изследване!
Оттам и обяснението за екстрасензорните възприятия на някои хора, които са многократно потвърдени като истинни!
Ванга, Нострадамус и много други, огледалото на Козирев и т.н.
В темата за огледалото на Козирев например, се питахме - Що аджеба, трябва да е от алуминий?
Сега, в светлината на тази концепция всичко си идва на мястото - явно алуминият е пък този елемент, който е способен да предизвика "смущения" в тази енергия (както желязото в магнетизъм за друга енергия), изразяващи се в странни за нас процеси - информация за минало, бъдеще и т.н.

В същност, има толкова още не споменати тук от мен "аномалии и феномени", които, попадайки под обяснението на тази концепция си намират мястото, че направо е стряскащо!
Лийдскалнин например, е успял чрез акустично въздействие да повлияе на тези "жалузи" в камъка и по този начин да засили или намали въпросното "смущение" на енергията, предизвикваща гравитацията.
« Последна редакция: Май 16, 2018, 11:45:39 am от atos »

Неактивен atos

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 3 896
 • Мисля, следователно...мисля!
Re: РАЗМИСЛИ И СПОРОВЕ ОТНОСНО СЪЩНОСТТА НА ЕТЕРА
« Отговор #488 -: Май 16, 2018, 12:44:06 pm »
Ако продължа с разсъжденията по-нататък, може и да "забие" простият ми човешки мозък!
При подобни колосални скорости на движението на информации/енергии, би следвало времето (от "тяхна гледна точка") да се движи милиарди пъти по-бавно, на практика (сравнено с нашето) да е СПРЯЛО - т.е. да няма време!
Дали Айнщайн е стигнал до подобни изводи и това го е накарало да  спре и да се ограничи до познатите ни негови теории? Дали се е "подчинил" на нечии наложени критерии за човешкото познание или се е притеснил от абсурдната истина (колко му е да го обявят за луд)...? Можем само да гадаем!
Излиза, че целият ни познат (и не толкова познат) материален свят - Вселената е едно...краткотрайно проблясване.
Планети и звезди са мехурчетата, излизащи от "врящата космическа супа" и представляват дефект в тъканта на пространството с толкова кратък живот, колкото не можем да си представим.

Неактивен caduceus

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 316
Re: РАЗМИСЛИ И СПОРОВЕ ОТНОСНО СЪЩНОСТТА НА ЕТЕРА
« Отговор #489 -: Май 16, 2018, 01:58:26 pm »
А проблема с неразбирането на такива неща знаете ли откъде идва?
Сега ще кажа нещо, което може да не ви хареса, но тва е положението...  :)
Липсата на достатъчно енергия в тялото и ума води до ниска степен на осъзнаване и съответно закостенялост в мисленето. И никой не е виновен! Просто така сме устроени по принцип, такива са ни фабричните настройки - организъм с кръв на желязна основа /хемоглобин/, носител на деструктивното начало... Мамка му и прасе!!!  Направени да бачкат бивши маймуни + малко мутация и външни гени...
Създателите на такива раси са конструирали и други, с основа например мед - който метал е с плюс оргонен заряд и има способност да натрупва енергията много повече, съответно повече осъзнаване и ... сещате ли се за цвета??? Синя кръв............. Аристокрация по кръвен признак и степен на осъзнаване, съответно развитие и еволюция. Не по богатство - това е следствие.
По аналогия, все едно съвременен човек да живее с първобитно племе, та тогава пак по естествен път отива най-отпред - просто като по-развит ум и осъзнаване има тотално предимство.
Ние като раса сме изначално проектирани да имаме граница на възприятията - и точно затова когато стане нещо "нередно" и непредвидено в плана, т.е. някой види нещата такива каквито са, а не каквито му се представят - всички останали папуаси гракват срещу него  ;)
Така че, просто когато не разбирате нещо - сетете се за Шаубергер, поканен навремето от цар Борис за кунсултант заради деструктивното действие на железните плугове в чифлиците на северна България... И т.нар. златен плуг, направен от фосфорен бронз, както и сечивата за обработка на земята от твърда мед, даващи по-високи добиви...
Дано сте ме разбрали правилно - но не  се отчайвайте, винаги има изключения от правилото  :) Затова се е събрала всичката наблюдателска средноразвита вселенска паплач тука, щото им излизаме от рамките и не вдяват как така /а то си има причина, но е на по-високо ниво от тяхното, да не говорим за нашето разбиране/  ;D
Поздрави!

Неактивен atos

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 3 896
 • Мисля, следователно...мисля!
Re: РАЗМИСЛИ И СПОРОВЕ ОТНОСНО СЪЩНОСТТА НА ЕТЕРА
« Отговор #490 -: Май 16, 2018, 02:36:50 pm »
Съгласен на 99% !
Генетиката предопределя много, но това е ясно на всеки (колкото и да е неприемливо за признаване от някои).
Интелигентността е генетично заложена и при равни останали условия при развитието на човек, разликата е показателна!
Аристократите със синя кръв по-скоро са продукт на смесени поколения от "създателите" и "местните модифицирани примати", отколкото въпрос на предварителна и целенасочена селекция!
Това са всички "полубогове", описвани в различните митологии по света! И техните поколения, естествено...
Изключението от 1% отдавам на инкарнацията на по-висши съзнания в човешко тяло, което е довело до появата на "гении" като Тесла, например.
В последните 200-300 години, този процес се засилва лавинообразно, достатъчно е да видим нарастването на броя на свръх-надарените деца от нашето съвремие. Как пък, почти всички от тях са с генетичната структура на принц/принцеса, а не на "трол", примерно :D
Обяснението е просто, но не е за всеки...


 

Неактивен caduceus

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 316
Re: РАЗМИСЛИ И СПОРОВЕ ОТНОСНО СЪЩНОСТТА НА ЕТЕРА
« Отговор #491 -: Май 16, 2018, 03:18:12 pm »
Абсолютно!
А по темата, в спряната от Майстора за книгата Оаспи /в цитирания от тебе линк/ има един пасаж относно това как се влива етерния поток в центъра на тежестта на тялото - това е едно към едно концепцията на Джон Кийли за т.нар. неутрален център, през който върви енергията между измеренията и който отговаря за гравитационното взаимодействие на тялото с другите маси. Манипулацията на този естествен неутрален център ставала чрез изкуственото създаване на допълнителен такъв, като в зависимост от позицията му спрямо естествения и основното привличащо тяло /в частност земята/ може да се постига олекване или натежаване. Някои данни сочат, че Тесла се е добрал до успехите на Кийли с електрически средства, а не вибрационно-звуково-енергийни както е в оригинала. Когато е бил на възраст вече, е казал на племенника си Сава горе-долу това: "Антигравитацията ли, това е много просто нещо - сложи една жица около тялото и готово"  :)
Ед Лийдскалнин е правил нещо подобно, ползвайки подръчни средства + генератора си на магнитен ток /той казва всъщност, че произвежда вид светлина/.
Явно всичко опира до разбирането  :)

Неактивен az_skeleta

 • Активен
 • **
 • Публикации: 295
 • Пол: Мъж
Re: РАЗМИСЛИ И СПОРОВЕ ОТНОСНО СЪЩНОСТТА НА ЕТЕРА
« Отговор #492 -: Май 16, 2018, 03:48:31 pm »
Липсата на достатъчно енергия в тялото и ума води до ниска степен на осъзнаване и съответно закостенялост в мисленето.

По скоро трябва да се изкаже така: Липсата на енергия с достатъчно висока вибрация в ума води до .... т.н.

Активен juliang

 • Главен инквизитор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 2 389
Re: РАЗМИСЛИ И СПОРОВЕ ОТНОСНО СЪЩНОСТТА НА ЕТЕРА
« Отговор #493 -: Май 16, 2018, 07:19:02 pm »
Явно не си чувал за Remote viewing  :) И това е само един от методите, развит през студената война - има поне още три... Които са задължителни за персонала на висшите разузнавателни отдели на великите сили, да не говорим че се ползват широко и в бизнес средите, предимно за промишлен шпионаж.
Айде първо да завършиш ВИШО, после малко от малко да понаучиш език, да се образоваш по някои по-съвременни теми и ЧАК тогава да се изказваш, а?
Remote viewing НЕ СЪЩЕСТВУВА.
Вие ... изобщо мислите ли, или смятате че хората с пари са луди да ги хвърлят за експедиции и изследвания, вместо да наемта няколко "виждачи" и да си свършат работата?
Ако имаше такава технология, студената война нямаше да я има. Американците нямаше да наливат милиарди в полети на Lockheed SR-71 Blackbird, нямаше да се разразяват грандизони скандали със заловени разузнавачи, нямаше да се изстрелват шпионски сателити...
А за бизнес шпионажа ... отдавна такова нещо няма, или поне е безмислено. Въпроса е каква технология за производство имаш, колко от "умовете" си успял да задържиш или откраднеш, и колко патента си успял да прокараш през ведомствата.

А за "съвременните" теми... напушва ме смях направо. Цитират се творби от преди 50, че и 100 години, и се говори за съвременност... Та вие едва сте прескочили средновековието (добре че от тогава не са запазени много "научни трудове", че голям смях щеше да е).

А за "синята кръв"... отново се изказвате неподготвени. Да, има малко повишение на медта в кръвта вследствие на отрицателни резус фактор и нулевата група, но тези хора нямат синя (или много по-синя от нашата) кръв. Правилния термин е "сини вени" - поради изключително нежната, тънка и бяла кожа на кралските особи вените им са били ясно видими почти по цялото тяло. Оттам е дошло това словосъчетание.

А па вие ако щете вярвайте, че те са кръстоска между хора и някакви влечуги :)

П.С. Колко от т.нар. "хора със синя кръв" блестят с изключителни умствени или някакви други качества? Напротив - заради кръвосмешенията в тази каста немалка част от тях са почти идиоти. Често са се раждали кралски особи с явни признаци на кретения.

Неактивен caduceus

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 316
Re: РАЗМИСЛИ И СПОРОВЕ ОТНОСНО СЪЩНОСТТА НА ЕТЕРА
« Отговор #494 -: Май 16, 2018, 09:38:52 pm »
Да, такова животно като жирафа НЕ СЪЩЕСТВУВА!  ;D
http://www.remoteviewed.com/remote_viewing_history_military.htm
А понеже руснаците си пазят техните програми, правят пак точно такива обучения:
https://vsetreningi.ru/trainings/elitnyy_kurs_remote_viewing_distancionnoe_videnie_s_kseniey/?date=155691
все пак, тук там става дума и за техните неща - ето малко история на това, дето го нямало според Юлиян :)
http://referatxmw.nugaspb.ru/voennaya-ekstrasensorika-zapad-1-glava.html

А ето това също го няма, нали така:
https://www.monroeinstitute.org/about-the-monroe-institute
Програмата за обучение по самоконтролирано излизане от тялото "Гейтуей воаяж" дори се прави и в Европа от време на време.
Абе... не трябваше да кометирам въобще, но все пак... Нека прочетат и дебелите шарани от РАН - ако не ги мързи де  ;D