Автор Тема: РАЗМИСЛИ И СПОРОВЕ ОТНОСНО СЪЩНОСТТА НА ЕТЕРА  (Прочетена 40609 пъти)

Неактивен Радико

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 2 844
 • Рейтинг: 268
 • Пол: Мъж
 • Трудният начин е по-лесен
  • http://martinov-radiko.blogspot.com/
 • Скайп: radiko1a
Re: РАЗМИСЛИ И СПОРОВЕ ОТНОСНО СЪЩНОСТТА НА ЕТЕРА
« Отговор #105 -: Април 17, 2017, 09:58:20 pm »
june1900 Съвсем нормално е да няма отговор на тези три въпроса. Те са от, така да се каже следващото ниво на познание. Докато не си изясним "не само ние а науката" всичко от това ниво което обсъждаме тук в тази тема е немислимо да имаме някакви отговори от следващото ниво. Това е като да обсъждаме ние в реалност ли живеем или във виртуалност. Едни имат едно мнение другите друго, но никой няма реални доказателства, нито дори идея как да се търсят такива, това е защото не сме минали нивото все още.
« Последна редакция: Април 18, 2017, 09:03:41 am от Maistora52 »

Неактивен Maistora52

 • I'm first Omnologist in World
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 611
 • Рейтинг: 335
 • Пол: Мъж
Re: РАЗМИСЛИ И СПОРОВЕ ОТНОСНО СЪЩНОСТТА НА ЕТЕРА
« Отговор #106 -: Април 18, 2017, 10:44:59 am »
...
Това е известна позиция, не съм си я измислил аз... Проблемът при нея е, че не отговаря на трите стандартни въпроса, които продължават да са в сила:


1. Ако формата и онова, което я изпълва, са различни неща... тогава имат ли или нямат едно и също начало?
2. Ако всичко е изградено от етер, от какво е изграден етера?
3. Ако формата е информация, тогава съществува ли информацията отделно от онова, което изпълва формата?


В научния свят до сега не се е появявало НИЩО, което да отговаря на тези въпроси. Всички нови хрумвания, представяния и идеи продължават да се въртят около тях.

Първия въпрос е въпроса има ли Бог (има ли единствено начало).
Вторият въпрос е може ли от нищо да стане нещо.
Третият въпрос е какво е информация.

Много добре ги знаем тези въпроси и те банално продължават да са без отговор.

Етерът, като все-единна, базова, фундаментална среда на Все-Съществуващото има голяма вероятност никога да не открием/намерим/видим и изследваме, защото той е "на границата" на т.нар. Фазов Преход на Пространствено-Процесуалният Континуум.
Като казвам "на границата" имам предвид като Естество, а не като някаква "ципа" - да речем, която разделя едно Естество от друго такова.
При по-задълбочен прочит на Айнщайн и Ст. Хокинг - аз останах с впечатлението, че и Ние, като едни от множеството Наблюдатели в дотук познатата ни Вселена, съществуваме в един от множество "Мехури" (подобни на сапунена пяна), и според Айнщайн не бихме могли да преминем от нашия "мехур" в съседния" защото не можем да се движим със скоростта на светлината.
Казано по-просто - ако всеки "мехур" има свой гравитационен център, за да се напусне обсега на неговото гравитационно въздействие трябва да се развие скоростта на светлината.
Ст. Хокинг продължава с тезата, че съществува т.нар. "хоризонт на събитията" предполаган при "черните дупки" през който веднъж притеглена и "пленена" светлината не може да се върне обратно. С други думи, "хоризонтът на събитията" е точно "ципата" разделяща два "мехура" един от друг.

В моите теоретични разработки (натисни тук https://art-omnology-yoga.blogspot.bg/p/blog-page_5.html и търси към средата на страницата "Производни постулати"), Естеството на Все-Съществуващото е обособено в Енергетично Структурни Нива...
Представям си ги като взаимо-проникнати Полета/Ареали - подобно на множество Сфери една във друга и една до друга - всяка в различна степен на гъстота/разреденост и наблюдаемост/ненаблюдаемост.
Така - съдържанието на най-външната Сфера/Ниво се съдържа и във всички съдържащи се в тази Сфера/Ниво вътрешни други Сфери/Нива. Би могло да се предположи, че тази най-външна Сфера/Ниво е и най-разредена/невидима - и именно тази "разреденост" би трябвало да е Етерът.
Така Етерът се съдържа и във всички останали Нива - в посока "навътре", но неговото "сгъстяване" в тази посока, ведно с други според съответното Ниво налични фундаменти/субстанции вече е предпоставка и "ресурс" за все по-материални проявления/сгъстъци.
И ако използваме термините въведени от Слава Севрюкова и доц. Иво Лозенски:
1. Псиони - "тухличките"
2. Косм. Влага - структурираща течностите
3. Косм. Сол - структурираща органичната и неорганичната материя
4. Косм. Прана - потенцията, енергията, силата, мощта
5. Косм. Вихри - въртопите, спиралите -успоредни и конусообразни, струните, ДНК-веригите, и въобще Движението и др.
- би трябвало вече да можем да си "сглобим общата и локалните картини

Оттук, тезата за "Начало" на всичко и къде е това Всичко автоматично отхвърля тезата за Биг-Бен (Големия Взрив), Стационарността на Вселените/Мехурите, но също и "лимитът" при разширение и свиване (има неоткрити още гранични параметри) на всички видими и невидими Енергетично-Структурни Нива/Полета/Сфери.
Тезата за Творецът/Създател на Всесъществуващото също отдавна е отхвърлена.

А на горните въпроси, аз бих отговорил така:
 1. "Формата" - като неподвижна "ципа" обгръщаща даден "сгъстък" е само и единствено наша абстракция. Би трябвало да се каже, че отвън, отвътре и в самата тази евентуална "ципа" - текат непрекъснати процеси на енерго-информационен ОБМЕН - частен случай на когото са безкрайното множество наблюдаеми от човека материални тела/неща.
Нека не се забравя, че Материята всъщност е Изява на Енергията, и обратно - Енергията е изява на Материята. И точно тази Изява е сама по себе си Информацията (от лат. In - вътре, във, и Form -Форма = наблюдаемото проявление, сгъстъкът)
По този начин на осмисляне, абстрактното понятие Форма губи смисъл. Остава да осмисляме т.нар. "Съдържание"

2. Етерът не е изграден от видими субстанции, защото той сам по себе си няма структура. Етерът е Поле/Ареал = без-измерна и неизмерима област всред която чрез "танцът" на Косм. Вихри се структурира и изявява чрез останалите 4-ри от споменатите 5 космически "елемента/фундаменти" всичко останало - видимо и невидимо.

3. Формата не е информация, защото както казах - "формата" е абстракция. И е абстракция, защото нашите сетива, а и повечето от наличните ни уреди не могат да "видят/намерят/установят" конкретна граничност/ципа. Няма такава ципа/граничност - има Преходи от един "сгъстък" към друг "сгъстък".

4. На въпроса за "Началото" отговорих.

5. На въпроса - Може ли от Нищо да стане Нещо - отговорът е мой основен Постулат:
"Нищото не съществува!" - откъдето следва, че е невъзможно от несъществуването да се появи/прояви/изяви "Нещо".

6. За информацията също отговорих.

Моите фундаментални въпроси са други:

1. Възможно ли е чисто практическото управление на Безсмъртието на Човешката Душа и нейното Инкарниране.
2. КЪДЕ все пак е Всичкото "това" Все-Съществуващо? - и дали някога ще можем да разберем?
... което обаче е извън темата!

Неактивен edin

 • Специалист
 • Сериозен
 • ***
 • Публикации: 1 193
 • Рейтинг: 230
 • Пол: Мъж
 • Гениалното, винаги е просто
Re: РАЗМИСЛИ И СПОРОВЕ ОТНОСНО СЪЩНОСТТА НА ЕТЕРА
« Отговор #107 -: Април 18, 2017, 11:03:41 am »
Според Тюрен, етерът е празнота, която е положителна 124 и отрицателна 421, а двете заедно, дават пълната празнота 545. Ако етерът е нищо, защо тогава излъчва и може да бъде открит, по закона за подобията, които правят вълна помежду си, чрез свидетелите си 124, 421 и 545, във вид на цифри, като всеки един хим. елемент? Явно, все пак не е нищо, а нещо, но което е извън нашите способности да определим на този етап.

Неактивен Maistora52

 • I'm first Omnologist in World
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 611
 • Рейтинг: 335
 • Пол: Мъж
Re: РАЗМИСЛИ И СПОРОВЕ ОТНОСНО СЪЩНОСТТА НА ЕТЕРА
« Отговор #108 -: Април 18, 2017, 01:09:45 pm »
Кой казва, че Етерът е "нищо"?
Това е абсолютен теоретичен абсурд. Логиката разсъждава така - ако имаме едно - задължително имаме и второ... оттук нататък - трето - пето и така до безкрай!
Следователно:
Ако имаме едно "нищо" - задължително ще имаме второ "нищо"... следват трето-пето и така до безкрай - което означава че "Всичко е Нищо"! - което не е просто глупост, а Най-Великата!

Иначе, това с излъчването - много ми напомня за т.нар. космически "фон", още космически "радиационен фон", който уж бил останал След "Големия Взрив"... но мисля, че всякаквите Космически Лъчения (радиация) са в следствие от взаимодействията на субквантово Ниво и са най-същественото доказателство, че на това Ниво има Нещо - аз го наричам Космическият Енергус или Нивото на Същия.
Че има фон - ИМА! - и той е доказателство именно за наличието на Етер.
Знаем, че Всичко се Движи - от най-най-малкото, до най-най-голямото. Вследствие, Това  Всичко си Взаимодейства, вследствие на което се Променя... Така - Всяка Промяна е Обусловена (Причина поражда Следствие!)
Ако си представим че колкото повече се блъскат разните частици из космоса - а там Енергиите са колосални поради скоростите - то Промените са в две основни направления - Раздробяване и Уедряване - поради Факторът "Въртопи". И всички тези частици (при Раздробяването) имат свой Енергетичен потенциал (енергия) - така че, при "разхвърчаването" на "дребняжа" идва момент, в който Въртопите (Струните носещи "дребняжа") попадайки в относителна успоредност - вече се изявяват като Вълни - радиационни Вълни... с определена посока, но веднага идва друга Въртопна "конфигурация", която удря, или се вплита в пресрещнатата такава и става нещо подобно на "Брауновото движение" ... т.е. нещо като "гмеж" от вълни с всякакъв характер, енергиен потенциал и посока... е това е радиационният Фон, или Лъчение (когато има Посока)
И Етерът всъщност е тази Тотална Среда, Поле, Ниво - в която се случват Нещата.
И не само като Лъчение ще се проявява Етерът, но и като някаква "плътност" - Ниво на "гъстота".
« Последна редакция: Април 18, 2017, 02:41:35 pm от atos »

Неактивен bugman

 • Наблюдаващ
 • Публикации: 36
 • Рейтинг: 7
 • Пол: Мъж
 • Не всичко е толкова просто, а значително по-просто
Re: РАЗМИСЛИ И СПОРОВЕ ОТНОСНО СЪЩНОСТТА НА ЕТЕРА
« Отговор #109 -: Април 18, 2017, 02:21:36 pm »
Ето и една хипотеза от мен:

За да има, такова нещо, като Етер, той не би могъл да е сам, или един, тоест един вид.  За да има движение, тоест енергия - трябват поне два... Един положителен и един отрицателен, като и двата вида, естествено имат и подвидове. Колкото е по-малко Етерът, толкова и енергията е по-малка, тоест движението. Етерът се привлича от енергия, като, различните енергии, привличат различни видове Етер. Съвкупност от различни видове Етер и енергии пораждат материя... И, да - излиза, че за начало ни трябват два Етера, които се въртят, един около друг, но между тях, пак, трябва да има нещо... Или, излиза, че трябва да имаме три, основни Етера: положителен, отрицателен и неутрален. По-надълбоко, може да имаме един, неутрален - центъра на нещата... ???
« Последна редакция: Април 18, 2017, 02:40:33 pm от bugman »

Неактивен atos

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 2 571
 • Рейтинг: 565
 • Стара върба не се превива...
Re: РАЗМИСЛИ И СПОРОВЕ ОТНОСНО СЪЩНОСТТА НА ЕТЕРА
« Отговор #110 -: Април 18, 2017, 02:59:24 pm »
Въпросите, които повдига june1900 са резонни, макар и далеч да не са всички, засягащи темата!

Да не предъвквам пак нещата, които сме разнищвали в други теми, ще систематизирам:
Първичното е  ИНФОРМАЦИЯТА. Информацията е налична в ЕТЕРА (който е среда на съществуването и). ЕТЕРЪТ пък се проявява чрез ПРОСТРАНСТВАТА (някъде там е и времето, като част от вид измерение).
Информацията се проявява в етера като ЕНЕРГИЯ или МАТЕРИЯ.
Може също да се каже, че материята е начин на проявление на ЕНЕРГИЯТА!

Торсионната теория в съчетание с теорията за холографската същност на вселената, дават известен поглед върху същността на нещата, въпреки, че се пораждат постоянно нови въпроси (то ако не се пораждат, значи сме овладели цялото вселенско познание).

Радико засяга един от възможните преходи от ПРОЯВЛЕНИЕТО на етера и прехода на енергии и материя през въпросната "граница" (както той я нарича - мембрана)!
Ако сравним няколко пространства (проявления на етера) с няколко стаи, то всяка стая е едно от пространствата, а предметите и процесите вътре са аналог на материите и енергиите в това пространство!
Вратите между стаите са въпросните "мембрани" (възможни "портали" между измеренията) и явно има начини за преход на енергии и материя между тях!
Тези мембрани да не си ги представяме задължително като врати, може да кажем, че са като "ципи" по цялата "повърхност" на дадено пространство и пак няма да е много точна аналогията! Може би определени изкривявания на информацията (да ги наречем условно дефекти), създават пък споменатите "точки на преход" - пробив в мембраната.
Като цяло, точно идеята за МЕМБРАНА дава представа за определени енергийни и материйни "отпечатъци" от едно пространство в друго, които се проявяват като матрични шаблони на материя и енергия - "призрачни двойници". То е като воден съд, плътно разделен с еластична ципа - ципата ще предаде евентуална вълна от едната към другата зона, без да нарушава целостта си и без да смесва двете води.
Сложното за добиване на представа идва, когато си изясним, че подредбата (неточен термин) на тези "стаи"/пространства не е кубична (3D), както сме свикнали да мислим по човешки!
Всички тези стаи са практически "ЕДНА В ДРУГА", понеже са различни в пространствено съществуване!

Радико, успешен ли ми е "преводът" :D
« Последна редакция: Април 18, 2017, 04:30:23 pm от atos »

Неактивен edin

 • Специалист
 • Сериозен
 • ***
 • Публикации: 1 193
 • Рейтинг: 230
 • Пол: Мъж
 • Гениалното, винаги е просто
Re: РАЗМИСЛИ И СПОРОВЕ ОТНОСНО СЪЩНОСТТА НА ЕТЕРА
« Отговор #111 -: Април 18, 2017, 04:12:27 pm »
Колкото е по-малко Етерът, толкова и енергията е по-малка, тоест движението.

Да, нарича се атомна плътност. Колкото е по-голяма, толкова по-трудно и слабо се разпространяват вълните.
Като пример, неоновата лампа. Колкото повече разреждаме газът, толкова по-интензивно свети лампата, т.е. вълните губят съпротива от страна на гъстата материя и по-лесно пътуват между електродите, т.е. енергията им расте. Аналогично е в хомеопатията. Най-силно действат, най-разредените разтвори, защото силата на вълните, поради малката атомна плътност е най-голяма.

Неактивен Радико

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 2 844
 • Рейтинг: 268
 • Пол: Мъж
 • Трудният начин е по-лесен
  • http://martinov-radiko.blogspot.com/
 • Скайп: radiko1a
Re: РАЗМИСЛИ И СПОРОВЕ ОТНОСНО СЪЩНОСТТА НА ЕТЕРА
« Отговор #112 -: Април 20, 2017, 06:22:04 pm »
Здравейте, намерих малко интернет тук на Узана и продължавам да пиша. Както споменах вече, разсъжденията от последните няколко публикации са загуба на време, поне от гледна точка на темата, в която са написани. Все едно да се разсъждава на тема: Имат ли очи рибите на Европа. Ние още не сме сигурни дали има вода под ледовете на Европа, обаче ще коментираме рибите там, смешно е, нали. Така и с обсъждането на горните три въпроса. Те са интересни само с това, че могат да се използват като балони, очертаващи границата на човешкото незнание, но коментарите върху тях само подчертават дълбочината на незнанието. Въобще не е ясно какъв смисъл ще слагаме в тези въпроси, когато дефинираме отговорите на предшестващите ги въпроси, от по-ниското ниво на играта, примерно какво е естеството и механизма на гравитацията.
Атос  много точно си разбрал идеите ми. Целта ми в тази тема е да ги формулирам по-добре и по-ясно, даже и за себе си в същност най-вече, и евентуално да успея да намеря някакви поне косвени доказателства за правотата на хипотезата.

Само трябваше да уточниш, че под "Европа" имаш в предвид не земния континент Европа, а един от спътниците на Юпитер :D/А/
« Последна редакция: Май 02, 2017, 06:04:01 pm от atos »

Неактивен ELPUNTO

 • Експериментатор
 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 321
 • Рейтинг: 162
  • balkanmysteries.com/bg
Re: РАЗМИСЛИ И СПОРОВЕ ОТНОСНО СЪЩНОСТТА НА ЕТЕРА
« Отговор #113 -: Май 09, 2017, 11:25:16 pm »
В руския сайт за  LENR технология (и не само)     

http://lenr.seplm.ru/novosti/

преди няколко дни е публикувана статия   Простой и наглядный эксперимент по демонстрации «эфира»   .
Статията е от    Д.С. Баранов, В.Н. Зателепин  , руските учени правят много прост и много впечатляващ експеримент,
който според тях е доказателство за съществуването на эфира.

Правя уточнение, това това което Радико нарича   етер, руските учени наричат  эфир.
Или казано просто етер = эфир.

Експериментът наистина е много прост и може да се възпроизведе в домашни условия или в лабораториите на
всеки технически ВУЗ. Освен,че експериментът е прост, той дава количествена оценка на частиците изграждащи
етера или эфира.

Експериментът дава методика за "екраниране на эфирното облъчване", в случая стена от оловни блокчета,
този екран е пасивен, но дава пример и на тази база може да се правят експерименти при които да се изпробва
активен екран т.е. антигравитационен екран  :o   .  .  .  а защо не и   . . . антигравитационен двигател  :o

Превеждам статията от руски на български език, но не съм готов с превода, за което се извинявам.
Ако някой, който е навътре в тази материя ми помогне в превода ще бъда много о .о.о благодарен  :)

Статията на руски език Простой и наглядный эксперимент по демонстрации «эфира»     
Неактивен Радико

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 2 844
 • Рейтинг: 268
 • Пол: Мъж
 • Трудният начин е по-лесен
  • http://martinov-radiko.blogspot.com/
 • Скайп: radiko1a
Re: РАЗМИСЛИ И СПОРОВЕ ОТНОСНО СЪЩНОСТТА НА ЕТЕРА
« Отговор #114 -: Май 17, 2017, 07:53:46 pm »
След кратко прекъсване причинено от заетостта ми с практическата дейност свързан с тази хипотеза
Продължавам нататък.
Правя следващото изказване със ясното съзнание че ще предизвика буря "в основната си част от негодувание разбира се" както споменах по горе електромагнитните вълни биват два вида; Напречни и надлъжни. Освен това споменах и, че тази хипотеза дава единственото що годе логично обяснение на явлението наречено "квантово заплитане". Ами елементарно е тази роля изиграва надлъжната съставна на вълната. Това явление се случва само при използването на определен кристал който пречупва вълните така, че надлъжната съставна връщаща се насрещно по единия лъч да се пречупи със стойност която да я вкара в другият лъч и да продължи по него с много по голяма скорост, толкова голяма, че и да изглежда че пътува назад във времето. Поне така изглежда от гледната точка на стандартният модел.

Неактивен atos

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 2 571
 • Рейтинг: 565
 • Стара върба не се превива...
Re: РАЗМИСЛИ И СПОРОВЕ ОТНОСНО СЪЩНОСТТА НА ЕТЕРА
« Отговор #115 -: Май 18, 2017, 01:42:30 am »
Радико, няма да има негодувание, по простата причина, че малко трудно ти се схваща мисълта (която ти, следвайки, по презумпция смяташ за присъща и на четящите, а то не е така).

Дай някакво по-"пространствено" обяснение на идеята си от последния пост, ако трябва и с примери, (нямам в предвид за мен), понеже бих ти опонирал така (ако съм от неразбиращите):

- Ако няма нужния кристал - няма да има квантово заплитане...няма кристал-няма "проблем", нали така излиза?

Неактивен Радико

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 2 844
 • Рейтинг: 268
 • Пол: Мъж
 • Трудният начин е по-лесен
  • http://martinov-radiko.blogspot.com/
 • Скайп: radiko1a
Re: РАЗМИСЛИ И СПОРОВЕ ОТНОСНО СЪЩНОСТТА НА ЕТЕРА
« Отговор #116 -: Май 18, 2017, 04:56:45 pm »
Да точно така излиза точно така е. необходими са точно определени кристали със точно определени свойства. Наричат ги още нелинейни, Литиев йодид примерно. За да се случи заплитането е необходимо кристала да има нечетен брой оси на симетрия или нещо такова подобно екзотично свойство. Имаше започната тема по въпроса, но поради слаб интерес замря.
http://mazeto.net/index.php/topic,9000.msg60834.html#msg60834
Тук долу прилагам една малко нескопосана илюстрация на това което се случва при "заплитането" според хипотезата ми.
на лявата фигура имаме обикновен кристал или стъкло който пречупва симетрично и двата вида вълни при което връщащите се обратно надлъжни вълни се пречупват под същият ъгъл и достигат обратно до източника на светлината. в дясната фигура е показано какво се случва при другия кристал "нелинейният" Там поради странните му симетрии връщата се обратно надлъжна вълна се пречупва по различен начин и идвайки по първият изходящ лъч после напуска кристала в посоката на втория изходящ лъч вместо в посока към източника. Аналогично е и с вълната идваща от втория изходящ лъч поради симетрията.

Неактивен hyparh

 • Сериозен Експериментатор
 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 591
 • Рейтинг: 180
 • Пол: Мъж
 • As above, so below
 • Скайп: supercell3
Re: РАЗМИСЛИ И СПОРОВЕ ОТНОСНО СЪЩНОСТТА НА ЕТЕРА
« Отговор #117 -: Май 18, 2017, 09:35:28 pm »
Изглежда подобно на фазовото свързване (phase conjugation), породено от кристали с изразени нелинейни характеристики.
Пример за фазово свързване на лазерна светлина чрез кристал от бариев титанат: https://www.youtube.com/watch?v=gAy39ErqV34
Явлението може да възникне при различни дължини на вълните (т.е. не само при видимата светлина) като фазово-свързващата среда също може да е различна от кристал, стига да има нелинейни характеристики.

Неактивен ELPUNTO

 • Експериментатор
 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 321
 • Рейтинг: 162
  • balkanmysteries.com/bg
Re: РАЗМИСЛИ И СПОРОВЕ ОТНОСНО СЪЩНОСТТА НА ЕТЕРА
« Отговор #118 -: Май 19, 2017, 07:00:03 pm »
Преведох статията на руските учени  Д.С. Баранов, В.Н. Зателепин,
Простой и наглядный эксперимент по демонстрации «эфира».

Припомням, това това което Радико нарича   етер, руските учени наричат  эфир.
Или казано просто етер = эфир.

Статията е написана на висок, академичен стил, превеждането отне повече време отколкото предполагах.
Експериментите, които са описани в статията са много прости.Не е нужно човек да бъде физик или математик
или  да има специална подготовка за да ги осмисли.Трябва просто внимателно човек да прочете статията, 
да разсъждава . . . да анализира . . . и да направи верни изводи . . .   ::)
Това, оказва се никак не е просто.Дори такъв мастит учен като А. Айнщайн не е успял да направи верните изводи от
експеримента  "Райх - Айнщайн" направен преди 80 години.

Добре е, че има колеги във Форума, Радико, Maistora52 и др. които се опитват да изградят своя теория за етера, за гравитацията и пр.Аз ги поздравявам за това, най - светлите умове на човечеството се опитват от столетия да дадат
обяснение на гравитацията но . . . все още няма такова.

Статията на  Д.С. Баранов, В.Н. Зателепин е поредният опит в тази посока.Няма да преразказвам експериментите им.
Просто искам да споделя някои идеи които се пръкнаха в главата ми незнайно или знайно как  :)

Ако приемем, че експериментите на Д.С. Баранов, В.Н. Зателепин са коректни, че изводите им са верни то . . . .
ЕТЕРЪТ съществува и има материална структура, макар много финна и разредена етерът е МАТЕРИЯ !
Етерът взаимодейства с атомното вещество т.е. веществото което ни заобикаля на земята, от което са изградени
предметите и живите организми.Потоци от етерно вещество непрекъснато облъчват Земята от космоса.
Тези потоци могат да се екранират (в статията екранът е от оловни блокчета) в по голяма или по малка степен от пасивни
или от активни екрани.Това в същност са гравитационни екрани, те влияят на земното притегляне, могат да го отслабят
или да го НУЛИРАТ.Задачата с повишена трудност е да се намерят тези екрани.Методиката е дадена в експериментите 
на руските учени.

Другото за което си мисля е, че етерните потоците облъчващи атомното вещество отдават част от енергията си на
атомното вещество.Ако етерните потоци се фокусират, (подобно на оптичните лещи) чрез "етерни лещи",
взаимодействието на потоците с атомното вещество ще бъде много по "енергетизиращо".
Тогава ще можем да черпим енергия направо от етера . . .

И последно, трябва да се именуват частиците съставящи тази материя етер=эфир=вакуум=тъмна материя и т.н.
Мисля си, че нещо като етерони . . . ефирони . . . вакуумтрони    ще бъде подходящо . . .   ???
Неактивен Dedo pop

 • Активен
 • **
 • Публикации: 298
 • Рейтинг: 45
Re: РАЗМИСЛИ И СПОРОВЕ ОТНОСНО СЪЩНОСТТА НА ЕТЕРА
« Отговор #119 -: Май 19, 2017, 07:31:59 pm »
....

 В темата е приемливо и желателно да се изразяват аргументирани възражения, които доказват или отхвърлят дадено твърдение или хипотеза.
 Подобни излияния и подмятания си имат място в чата на форума.
 
« Последна редакция: Май 19, 2017, 07:58:06 pm от RUS »